ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΟΥ WEIRDO; ΓΙΝΕ FAN ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ
ηλιακό σύστημα

Η Νasa ανακάλυψε ηλιακό σύστημα που μοιάζει με το δικό μας

Η Nasa ανακάλυψε ένα ολόκληρο ηλιακό σύστημα που αποτελείται από τον ίδιο αριθμό πλανητών με το δικό μας.

Νέο ηλιακό σύστημα ανακαλύφθηκε από την Nasa;

Η ανακάλυψη ενός νέου πλανήτη γύρω από το αστέρι Kepler-90, που μοιάζει με τον δικό μας ήλιο, σημαίνει ότι το μακρινό ηλιακό σύστημα έχει συνολικά οκτώ γνωστούς πλανήτες. Και αυτοί οι πλανήτες μοιάζουν με εκείνους της γειτονιάς μας: βραχώδεις πλανήτες κοντά στο αστέρι, με γίγαντες αερίου πιο μακριά.

Το άστρο και η οικογένεια των πλανητών του ήταν ήδη γνωστά, αφού εντοπίστηκαν από το διαστημικό τηλεσκόπιο Kepler. Αλλά η πραγματική ανακάλυψη ήρθε όταν οι αστρονόμοι βρήκαν τον νέο κόσμο, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης της Google.

ηλιακό σύστημα

Ένας υπολογιστής εκπαιδεύτηκε για να εξετάσει τα δεδομένα από το διαστημικό τηλεσκόπιο Kepler και να αναζητήσει σήματα που μπορεί να ανήκουν σε πλανήτες. Το σύστημα ανακάλυψε νέους πλανήτες μέσα στα υπάρχοντα συστήματα, εντοπίζοντας σημάδια που υπήρχαν μεν, αλλά ήταν πολύ αδύναμα για να εντοπιστούν από τους ανθρώπους.

Αυτό υποδηλώνει ότι μπορεί να υπάρχουν ολόκληροι κόσμοι και ηλιακά συστήματα που κρύβονται μέσα στα δεδομένα που έχουμε ήδη συλλέξει, αλλά τα οποία δεν είχαμε παρατηρήσει επειδή απλά υπάρχουν πάρα πολλά μηνύματα για να μελετηθούν. Ο Kepler έχει συλλέξει τετραετή δεδομένα κοιτάζοντας τον ουρανό και 150.000 αστέρια – που είναι πολύ περισσότερα από ό, τι θα μπορούσαν ποτέ να κοιτάξουν οι άνθρωποι.

«Όπως αναμέναμε, υπάρχουν συναρπαστικές ανακαλύψεις που κρύβονται στα αρχειοθετημένα δεδομένα Kepler, περιμένοντας το σωστό εργαλείο ή την τεχνολογία να τα ξεθάψει», δήλωσε ο Paul Hertz, διευθυντής του τμήματος αστροφυσικής της Nasa στην Ουάσινγκτον. «Αυτό το εύρημα δείχνει ότι τα δεδομένα μας είναι ένας θησαυρός που θα διατίθεται σε καινοτόμους ερευνητές για τα επόμενα χρόνια».

Ο ερευνητής Andrew Vanderburg δήλωσε ότι θα εκπλαγεί αν δεν υπάρχουν ακόμη περισσότεροι πλανήτες που να κρύβονται σε πρόσφατα αποκαλυφθέντα συστήματα. Είπε επίσης ότι «σχεδόν σίγουρα δεν θα είναι το τελευταίο σύστημα που έχει οκτώ πλανήτες», γεγονός που υποδηλώνει ότι το δικό μας ηλιακό σύστημα δεν είναι πραγματικά τόσο εξαιρετικό.

Πράγματι, το σύστημα Kepler-90 μπορεί να έχει περισσότερους πλανήτες που δεν έχουμε ακόμα εντοπίσει.

Οι πλανήτες στο νέο ηλιακό σύστημα είναι πολύ πιο κοντά από ό, τι είναι στο δικό μας, αλλά είναι επίσης πολύ σταθερό. «Το σύστημα Kepler-90 είναι σαν μια μίνι έκδοση του ηλιακού μας συστήματος. Έχει τους μικρούς πλανήτες μέσα και τους μεγάλους πλανήτες έξω, αλλά όλοι είναι πολύ πιο κοντά», δήλωσε ο Vanderburg, αστρονόμος Nasa Sagan στο Πανεπιστήμιο του Τέξας στο Όστιν.

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ
χαλάσματα ufo
χαλάσματα ufo μελετά εργαστήριο στο πανεπιστήμιο του Stanford