ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΟΥ WEIRDO; ΓΙΝΕ FAN ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

Το ιπτάμενο αυτοκίνητο σύντομα θα σε μεταφέρει παντού

Πως θα αισθανόσουν αν μπορούσες να μεταφερθείς στον προορισμό σου πετώντας στους ουρανούς με ένα ιπτάμενο αυτοκίνητο που κινείται στον αυτόματο πιλότο; Ίσως σύντομα κάτι τέτοιο να γίνει πραγματικότητα, αφού η εταιρία Airbus θεωρεί πως η τεχνολογία θα αναπτυχθεί ραγδαία, ενώ η ίδια σχεδιάζει να παρουσιάσει ένα πλήρως λειτουργικό πρωτότυπο φέτος.

Η Ανακοίνωση για την πρόθεση της εταιρίας να δημιουργήσει ένα ιπτάμενο αυτοκίνητο έγινε την περασμένη εβδομάδα από τον CEO Tom Enders, στο Συνέδριο Digital Life του Μονάχου.

Η Airbus έχει δημιουργήσει μία ολόκληρη ενότητα  που είναι αφιερωμένη στην έρευνα και την ανάπτυξη ιπτάμενων αυτοκινήτων, αλλά και την δομή που απαιτείται έτσι ώστε αυτά να είναι πια πλήρως λειτουργικά για τον άνθρωπο. Ο απώτερος στόχος είναι η δημιουργία ενός ιπτάμενου αυτοκινήτου που θα λαμβάνει εντολές από μία εφαρμογή, και που θα δουλεύει άψογα σε μεγάλες πόλεις μειώνοντας το μποτιλιάρισμα που προκαλείται από τα επίγεια αυτοκίνητα. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος στο συνέδριο ” Εκατό χρόνια πριν η αστική μεταφορά οδηγήθηκε υπογείως. Τώρα διαθέτουμε τα τεχνολογικά εργαλεία για να την μεταφέρουμε πάνω από το έδαφος. Βρισκόμαστε σε μία πειραματική φάση, όμως αντιμετωπίζουμε αυτή την έρευνα πολύ σοβαρά.”

Η ιδέα της Airbus να δημιουργήσει ιπτάμενο αυτοκίνητο δεν είναι νέα στους επιστημονικούς κύκλους. Η NASA είχε για  μικρό χρονικό διάστημα ένα ερευνητικό πρόγραμμα το οποίο μελετούσε τους τρόπους έτσι ώστε οι καθημερινοί άνθρωποι να μπορούν να χρησιμοποιούν εύκολα τα 2.800 μικρά αεροδρόμια των Η.Π.Α, πετώντας τα δικά τους οχήματα. Ένα βασικό στοιχείο θα ήταν το μικρό μέγεθος και η οικονομική τιμή των αεροπλάνων που θα πετούσαν τόσο εύκολα όπως οδηγούμε ένα αυτοκίνητο.

Και αν σκεφτούμε πόσα ηλεκτρικά Drones πετούν τριγύρω μας κάθε ημέρα με την χρήση του κινητού μας τηλεφώνου ή του tablet , είναι εύκολο να αντιληφθούμε πως ένα μεγαλύτερο drone που θα λειτουργεί ως ιπτάμενο αυτοκίνητο με αυτόματο πιλότο φαντάζει το επόμενο βήμα της τεχνολογίας αυτής.

Πηγή 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ
Νίκολα Τεσλα
Ελεύθερα τα έγγραφα που έκλεψε το FBI με τις χαμένες εφευρεύσεις του Νίκολα Τέσλα