ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΟΥ WEIRDO; ΓΙΝΕ FAN ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ
νερο στο συμπαν

νερο στο συμπαν: Επιστήμονες εντόπισαν νερό σε ένα πολύ μακρινό γαλαξία

Το νερο στο συμπαν αποτελούσε πάντα μία ενδιαφέρουσα ανακάλυψη. Πλέον οι επιστήμονες εντόπισαν νερό σε ένα τεράστιο γαλαξία που βρίσκεται 12.88 δις. έτη φωτός μακριά από την γη. Αυτή είναι η πιο μακρινή ανακάλυψη ενός πολύ σημαντικού στοιχείου που θα μπορούσε να υποστηρίξει την ανάπτυξη ζωής.


Ακολουθήστε το weirdo στο  Instagram για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα για το παράξενο, το ανεξήγητο, την αναζήτηση και την έρευνα. Ακολουθήστε το weirdo σε YouTube και Facebook.


νερο στο συμπαν : Ο μακρινός γαλαξίας που διαθέτει νερό;

Ο μεγάλος γαλαξίας που ονομάζεται SPT0311-58 είναι στην πραγματικότητα δύο γαλαξίες που συγχωνεύονται σε ένα. Υπάρχουν από τότε που το σύμπαν ήταν 780 εκατομμυρίων ετών και περίπου στο 5% της τωρινής του ηλικίας , τότε που οι πρώτοι γαλαξίες και τα άστρα άρχισαν να σχηματίζονται.

svg%3E

Ο μεγαλύτερος από αυτούς τους γαλαξίες περιέχει H2Ο και σωματίδια μονοξιδίου του άνθρακα, τα οποία εντοπίστηκαν από επιστήμονες που χρησιμοποίησαν τη μεγάλη Χιλιοστομετρική/υποχιλιοστομετρική Διάταξη της Ατακάμα, που είναι γνωστή και ως ALMA. Η ALMA είναι μία συμβολομετρική διάταξη 66 ραδιοτηλεσκοπίων στην έρημο Ατακάμα της βόρειας Χιλής.

svg%3E

Ο Sreevani Jarugula που είναι Αστρονόμος στο Πανεπιστήμιο του Illinois και επικεφαλής αυτής της έρευνας εξήγησε πως εντόπισαν “οξυγόνο και άνθρακα, που είναι πρωταρχικά στοιχεία, και η σωματιδιακή μορφή του νερού και του μονοξειδίου είναι πολύ σημαντική για την δημιουργία της ζωής όπως την ξέρουμε.”

Επεσήμανε επίσης πως ” ο γαλαξίας είναι ο μεγαλύτερος γαλαξίας της εποχής που το σύμπαν ήταν νεαρό. Έτσι διαθέτει περισσότερα σωματίδια σκόνης και αέρια σε σχέση με άλλους γαλαξίες του πρώιμου σύμπαντος, κάτι που δίνει στους επιστήμονες την δυνατότητα να παρατηρήσουν συγκεκριμένα στοιχεία και να κατανοήσουν καλύτερα τον τρόπο με τον οποίο διαμόρφωσαν το σύμπαν στο ξεκίνημά του.”

Μπορείτε να δείτε εικόνες του γαλαξία SPT0311-58 εδώ

Πηγή άρθρου

ΔΙΑΒΑΣΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ
ssss1
Μπορείς να βρεις ποιά κοπέλα είναι ψηφιακό μοντέλο και δεν υπάρχει στην πραγματικότητα;