ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΟΥ WEIRDO; ΓΙΝΕ FAN ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ
ολογράμματα

Γιατροί ολογράμματα επισκέφθηκαν διαστημικό σταθμό για πρώτη φορά

Η καθημερινότητα μοιάζει όλο και περισσότερο με την επιστημονική φαντασία. Όπως ανακοίνωσε η NASA σε δελτίο τύπου της , μία ιατρική ομάδα που αποτελείται από ολογράμματα “τηλεμεταφέρθηκε” στον Διεθνή Διαστημικό σταθμό στο τέλος του περασμένου χρόνου.

Αυτοί φαίνεται πως είναι οι πρώτοι άνθρωποι που προέβαλλαν τα ολογράμματά τους στο διάστημα χρησιμοποιώντας τεχνολογία της Microsoft και μίας Startup που ονομάζεται AEXA Aerospace.

ολογράμματα

“Πρόκειται για μία εντελώς νέα τροπή στην ανθρώπινη επικοινωνία από αχανείς κίολας αποστάσεις” ανέφερε ο Χειρουργός της NASA Δρ. Josef Schmid, ένας από τους Γιατρούς της ομάδας που έστειλε τους εικονικούς γιατρούς στον διαστημικό σταθμό, συμπληρώνοντας πως είναι επίσης ένας “νέος τρόπος ανθρώπινης εξερεύνησης και τρόπου για να ταξιδέψουμε έξω από τον πλανήτη”.

ολογράμματα: η νέα γενιά

Οι οπαδοί της επιστημονικής φαντασίας ίσως να έχουν δει γιατρούς σε ολόγραμμα αφού στο Star Trek: Voyager ένας από τους χαρακτήρες ήταν γιατρός – ολόγραμμα. Αυτή είναι όμως η πρώτη φορά που στην πραγματική ζωή άνθρωποι στο διάστημα και σε ένα διαστημικό σταθμό αλληλεπίδρασαν με ολογράμματα μέσα από την τεχνολογία της Microsoft που ασχολείται με την ανάπτυξή της από το 2016.

ολογράμματα

Για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο χρησιμοποιήθηκε η κάμερα επαυξημένης πραγματικότητας Hololens Kinect της Microsoft και ένας υπολογιστής ειδικά τροποποιημένος με λειτουργικό AEXA. Μαζί με την τεχνολογία που δημιουργεί ολογράμματα η AEXA ενδιαφέρεται μελλοντικά να αναπτύξει λειτουργικά συστήματα για την εικονική και την επαυξημένη πραγματικότητα. Αυτό σημαίνει πως ίσως δούμε πολλά περισσότερα ολογράμματα στη ζωή και την καθημερινότητά μας.

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ
μετασύμπαν
Ψυχομηχανές: εταιρεία δημιουργεί ψηφιακούς ανθρώπους υπηρέτες για το μετασύμπαν