ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΟΥ WEIRDO; ΓΙΝΕ FAN ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

5 Παραφυσικές Ταινίες που αξίζει να δεις

Η αγγλική Λέξη για το Απόκρυφο είναι το Occult που προέρχεται από το Λατινικό occultus και σημαίνει “κρυφό” ή “μυστικο”. Και είναι γεγνονός πως πάντα η κοινωνία μας γοητεύεται και έλκεται από το κρυφό και το άγνωστο, ή ακόμα και το απαγορευμένο. Από τις αρχαίες Λαογραφικές παραδόσεις  ως τις Θεωρίες συνωμοσίας της Ψηφιακής εποχής όπως εκείνη των Ιλουμινάτι, οι άνθρωποι αρέσκονται στο να αναζητούν τα σημάδια του παράδοξου σε κάθε έκφανση της ζωής τους, ακόμα και στις στιγμές της χαλάρωσης μέσα από μία ταινία. Έτσι, παραθέτουμε τις 5 Παραφυσικές Ταινίες που αξίζει να δεις και περιέχουν μέσα τους τα απαραίτητα Απόκρυφα χαρακτηριστικά.

 5 Παραφυσικές Ταινίες που αξiζει να δεις: Metropolis (1927)

To Metropolis του Fritz Lang που χρονολογείται στο 1927 είναι ένα οπτικό αριστούργημα σχετικά με μία Φουτουριστική πόλη που διαχωρίζεται από γυαλί. Η υπερπληθυσμική Μετρόπολις χωρίζεται σε δύο κοινωνικές τάξεις που ζουν σε διαφορετικά επίπεδα της πόλης. Η ελίτ των αρχόντων και της αριστοκρατίας ζει στο ανώτερο επίπεδο, ενώ οι εργάτες, τα χέρια που φτιάχνουν την πόλη, ζουν στο κατώτερο επίπεδο, όπου βρίσκονται και οι μηχανές. Οι μηχανές είναι αυτές που καθορίζουν – και “καταβροχθίζουν” – τις ζωές των εργατών. Ο χρόνος, πάντοτε σχετικός, δείχνει να έχει σταματήσει για τους κατοίκους της “άνω” πόλης, ενώ για τους εργάτες αποτελείται μόνο από το ατελείωτο δεκάωρο της κάθε βάρδιας τους. Οι ολοκληρωτικές πολιτικές και οι οικονομικές δομές της κοινωνίας, καταγράφονται με ακρίβεια σε μια πόλη που γίνεται, τελικά, εφιαλτική.

Η Ιστορία του Πύργου της Βαβυλώνας εμπεριέχεται στην πλοκή του Metropolis, που σχεδιάστηκε για να μοιάζει σαν μεσαιωνική απεικόνιση μίας αστικής δομής. Αρκετοί είναι επίσης οι άνθρωποι που υποστηρίζουν πως η ταινία σχετίζεται με την Συνωμοσία των Ιλουμινάτι και παραπέμπουν σε αυτή την συμβολική αναφορά για να παρέχουν αποδείξεις.

The Wicker Man (1973) 

To Wicker Man θεωρείται μία από τις καλύτερες Παραφυσικές Ταινίες Τρόμου και είναι μία κλασική Καλτ ταινία. Η υπόθεση αφορά ένα Ντετέκτιβ που ταξιδεύει σε ένα φανταστικό Σκωτσέζικο νησί με το όνομα Summerisle για να ανακαλύψει τι απέγινε το εξαφανισμένο κορίτσι με το όνομα Rowan. Ο Αστυνόμος ανακαλύπτει πως οι Ντόπιοι είχαν εγκαταλείψει τον Χριστιανισμό και ασπάστηκαν τον Κέλτικο Παγανισμό για αιώνες, και διαισθάνεται την δυσφορία τους όταν επιχειρεί να βρει στοιχεία για την υπόθεση του χαμένου κοριτσιού.

O Wicker Man στην παράδοση ήταν ένα ομοίωμα που έκαιγαν τελετουργικά οι Κέλτες Δρυίδες. Σύμφωνα με τις αναφορές του, ο Ιούλιος Καίσαρας είχε αναφέρει ιστορίες για Κέλτες παγανιστές που έκαιγαν τους εγκληματίες ζωντανούς μέσα σε τέτοια ομοιώματα. Όμως, οι αρχαιολογικές αποδείξεις υποδεικνύουν πως δεν είχε ανακαλυφθεί τίποτα που να δείχνει ανθρώπινες θυσίες από αυτές τις φυλές.

Eyes Wide Shut (1999)

Το Eyes Wide Shut ήταν η τελευταία ταινία του Kubrick αφού λίγο πριν την ολοκλήρωσή του μοντάζ  πέθανε. Η ταινία ξετυλίγεται μέσα από την ιστορία του Δρ. Bill Harford και της γυναίκας του Alice. Έπειτα από μία σύντομη συνάντηση με ένα παλιό φίλο, ο Bill παραβρίσκεται σε ένα Μυστικό μυητικό πάρτι σε κάποια έπαυλη που μετατρέπεται σε ένα Σεξομαγικό τελετουργικό όργιο που παραπέμπει στις θελημητικές πρακτικές του Aleister Crowley.

Dagon (2001)

To Dagon, είναι βασισμένο στο διήγημα του H.P Lovecraft “Η Σκιά πάνω από το Ίνσμουθ” και είναι μέρος της Μυθολογίας Κθούλου. Τα γεγονότα της ταινίας διαδραματίζονται σε ένα μικρό ψαροχώρι του Ισπανικού νησιού Imboca όπου οι ντόπιοι προσεύχονται στον Ιχθυόμορφο Θεό Dagon για αιώνες τώρα. Αυτή η δραστηριότητά τους έχει φέρει ευημερία και καλές ψαριές στους κατοίκους όμως το τίμημα θα είναι μεγάλο.. Ένα ζευγάρι που θα εγκλωβιστεί στο νησί λόγω ενός ατυχήματος θα ανακαλύψουν τα τρομερά μυστικά αυτής της παράξενης κοινότητας.

Το Εσωτερικό Τάγμα του Dagon είναι η θρησκεία των ανθρώπων του Ίνσμουθ που λάτρευαν τους Αβυσσαίους που ήταν για αυτούς οι αγγελιοφόροι των θεών. Η Ταινία δεν αναλύει επαρκώς την Μυθολογία Κθούλου και η περαιτέρω γνώση για το αντικείμενο που πραγματεύεται βοηθά σίγουρα τον θεατή της ταινίας.

Starry Eyes (2014)

Το Starry Eyes χρηματοδοτήθηκε από μία καμπάνια Kickstarter και γρήγορα κέρδισε την προσοχή του κόσμου. Η Πρωταγωνίστρια με το όνομα Sarah είναι μία εκκολαπτόμενη ηθοποιός που προσπαθεί να κάνει καριέρα στο Hollywood. Έπειτα από αρκετές αποτυχημένες απόπειρες να εξασφαλίσει κάποι ρόλο, λαμβάνει μέρος σε μία οντισιόν για την Astraeus Pictures. Η ομάδα απαιτεί από εκείνη να δείξει τα πραγματικά συναισθήματά της, την ξανακαλούν.. Η Sarah διστάζει να υποκύψει στις απαιτήσεις του crew και όταν το κάνει ξεκινά μία τρομακτική μετάλλαξη.. Ο Συμβολισμός και τα απόκρυφα σύμβολα βρίθουν στην ταινία. Όταν η πρωταγωνίστρια πηγαίνει στην Οντισιόν εμφανίζεται ένα σύμβολο που είναι ίδιο με εκείνο του Θελήματος του Crowley. Στην δεύτερη Οντισιόν, εμφανίζεται το πεντάγραμμο, όπως και αρκετά άλλα σύμβολα της Goetia κατά την διάρκεια της ταινίας..

Πρόκειται για μία ταινία που ασχολείται ιδιαίτερα με την εδραίωση της Νέας Τάξης πραγμάτων και αποκαλύπτει το ταξίδι της εξαθλίωσης και του ασπασμού του Σατανισμού για την δόξα και την επιτυχία ενός φιλόδοξου ανθρώπου.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ
αληθινές εμφανίσεις UFO
6 αληθινές εμφανίσεις UFO : Όταν μας επισκέφθηκαν Α.Τ.Ι.Α