ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΟΥ WEIRDO; ΓΙΝΕ FAN ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ
nyct

Η Πρώτη Συνέντευξη μου στο Nyctophilia.gr

Το mindhack.gr είναι ένα site που δεν περνάει απαρατήρητο, με θεματολογία και άρθρα που προκαλούν ενδιαφέρον και, το σημαντικότερο, δίνουν τροφή για σκέψη και αναζήτηση γνώσης. Σήμερα στη Nyctophilia φιλοξενούμε το μυαλό πίσω από τον ιστότοπο, τον Αποστόλη Χειρδάρη, έναν νέο άνθρωπο με όραμα και πολύ μεράκι σε όσα χτίζει. 

Πώς γεννήθηκε η ιδέα για το mindhack και ποιος είναι ο βασικός σκοπός του εγχειρήματος;

To Mindhack υπήρχε ως ιδέα στο μυαλό μου εδώ και τρία χρόνια περίπου, όταν σκέφτηκα πως ίσως είχε έρθει η στιγμή να ξανάδημιουργήσω μία ιστοσελίδα που θα καταπιάνεται με την εναλλακτική αναζήτηση, αφού δεν είναι η πρώτη φορά που ασχολούμαι με κάτι παρόμοιο. Αρκετά χρόνια πριν είχα δημιουργήσει μαζί με ένα καλό φίλο και συνεργάτη το paranormal.gr, το οποίο ήταν η αρχή του «παράξενου» ταξιδιού μου στον ελληνικό χώρο του διαδικτύου, μέσα από μία σελίδα που είχε παρόμοια κεντρική θεματολογία με αυτή του mindhack, δηλαδή το παραφυσικό, την παραψυχολογία, τον Εσωτερισμό και γενικότερα τα ζητήματα αυτά. H ενασχόλησή μου με το paranormal μου έδωσε την ευκαιρία να αρθρογραφήσω για πρώτη φορά και στον έντυπο χώρο, αφού δημοσιεύτηκαν άρθρα μου στο περιοδικό «Φαινόμενα» του Ε.Τύπου. Κλείνοντας τον κύκλο του Paranormal και έπειτα από ένα διάλειμμα μερικών χρόνων, επανήλθα με μία προσωπική προσπάθεια. Στόχος του Mindhack είναι η παρουσίαση άρθρων που θα βοηθούν τον αναγνώστη που μοιράζεται αυτή την αγάπη για το παράξενο, να πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα τις γνώσεις του, ενώ την ίδια στιγμή διευρύνω και εγώ μέσα από την αρθρογραφία την δική μου γνώση, αφού πρόκειται για μία σχέση αλληλεπίδρασης και ανταλλαγής πληροφοριών.

Ποιες είναι οι θετικές πτυχές, και οι αρνητικές αντίστοιχα, όταν αντιπροσωπεύεις μια τόσο ιδιαίτερη θεματολογία;

svg%3EΕίναι αλήθεια πως η συγκεκριμένη θεματολογία αντιμετωπίζεται ως ταμπού από πολλούς που έχουν στο μυαλό τους κάτι πολύ διαφορετικό από αυτό που αντιπροσωπεύει το mindhack, αλλά και άλλες αξιόλογες προσπάθειες εκεί έξω. Αυτό είναι ένα αρνητικό στοιχείο. Είναι εύκολο να συμβεί κάτι τέτοιο, αφού υπάρχει πληθώρα ιστοσελίδων και ανθρώπων που ευτελίζουν το Παραφυσικό, με διάφορα άρθρα και θεωρίες που κινούνται στα όρια του αστείου. Η θετική πλευρά όμως υπερτερεί, αφού ερευνώντας συνεχώς και με την απαιτούμενη σοβαρότητα την Εναλλακτική αναζήτηση και το υπερβατικό, εξελίσσεσαι ως άνθρωπος και μαθαίνεις τον εαυτό σου ολοένα και περισσότερο.

 Από την μέχρι τώρα εμπειρία σου, πώς βλέπεις να εξελίσσεται το διαδικτυακό κοινό στην αναζήτηση γνώσης; 

Πιστεύω πως υπάρχουν αρκετοί που αναζητούν και θεωρώ πως ο αριθμός των ανθρώπων μεγαλώνει ολοένα και περισσότερο, αν κρίνω από την αλληλεπίδραση που έχει το mindhack, αλλά και οι διάφορες σελίδες στα κοινωνικά δίκτυα. Συνεχώς διοργανώνονται αξιόλογα events, ομιλίες, παρουσιάσεις βιβλίων και άλλα δρώμενα που προσφέρουν σε εκείνο που αναζητά, μία ευκαιρία να γνωριστεί με ανθρώπους που έχουν τις ίδιες ιδέες με εκείνον. Όπως προανέφερα όμως, αυτό εξαρτάται από το πως αντιμετωπίζει ο κάθε άνθρωπος την αναζήτηση γνώσης. Άλλοι αρκούνται στην ανάγνωση και αναπαραγωγή θεωριών που ίσως και να είναι άκρως παραπλανητικές και ψεύτικες, αφού ο ίδιος ο χώρος προσφέρεται δυστυχώς για κάτι τέτοιο. Υπάρχουν και πάρα πολλοί άλλοι όμως που ερευνούν με σοβαρότητα τις βάσιμες πηγές για την πνευματική τους εξέλιξη. Εξάλλου ένας σωστός ερευνητής, ερευνά πρωτίστως για να αντιμετωπίσει κάθε τέτοια θεωρία σε λογικά και φυσικά πλαίσια, και όταν το λογικό δεν δίνει την απάντηση, τότε μπαίνει στο παιχνίδι το υπερβατικό στοιχείο. Αυτοί οι άνθρωποι γνωρίζουν πολύ καλά πως αυτή η διαδικασία κάθε άλλο παρά ψεύτικη και αστεία είναι. Απαιτεί προσήλωση, αφοσίωση, και σίγουρα είναι μία στάση ζωής που πολλοί ασπάζονται.

Διαβάστε ολόκληρη την Συνέντευξη στο Nyctophilia.gr

ΔΙΑΒΑΣΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ
μετανθρωπισμός
O μετανθρωπισμός και η μεγάλη επανεκκίνηση – Πλησιάζει η αλλαγή του ανθρώπου;