ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΟΥ WEIRDO; ΓΙΝΕ FAN ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

Η Συνειδητότητα ίσως μεταφέρεται σε άλλο σύμπαν μετά τον θάνατο!

Ένα βιβλίο με τίτλο “Biocentrism: How Life and Consciousness Are the Keys to Understanding the Nature of the Universe” υποστηρίζει πως η ζωή δεν τελείωνει όταν πεθαίνει το σώμα αλλά η Συνειδητότητα “μεταφέρεται” σε ένα άλλο σύμπαν μετά τον φυσικό μας θάνατο. Ο Συγγραφέας και επιστήμονας Robert Lanza πιστεύει πως κάτι τέτοιο είναι αρκετά πιθανό.

Η Συνειδητότητα μεταφέρεται σε άλλο σύμπαν, πέρα από τον χρόνο και τον χώρο

Αυτή η θεωρία υποστηρίζει απλά πως ο θάνατος δεν υπάρχει, και πως είναι μία ψευδαίσθηση που πηγάζει από τα μυαλά των ανθρώπων, αφού κατανοούν τον εαυτό τους μέσα από το φυσικό τους σώμα. Έτσι θεωρούν πως μαζί με την φθορά του σώματος, θα εξαυλωθεί και η Συνειδητότητά τους, όμως για την ακρίβεια η Συνειδητότητα υπάρχει έξω από τα όρια του χώρου και του χρόνου και μπορεί να βρίσκεται παντού: μέσα στο ανθρώπινο σώμα αλλά και έξω από αυτό. Αυτή η θεώρηση συμφωνεί με τις βασικές αρχές της Κβαντικής Μηχανικής, σύμφωνα με την οποία ένα συγκεκριμένο σωματίδιο μπορεί να βρίσκεται παντού και ένα γεγονός μπορεί να συμβεί με άπειρους τρόπους.

Ο Lanza συσχετίζει την άποψή του με την θεωρία του Multiverse, που αναφέρει πως πολλά σύμπαντα υπάρχουν παράλληλα και ταυτόχρονα, και στο ένα σύμπαν το σώμα ίσως είναι νεκρό, όμως σε ένα άλλο συνεχίζει να υπάρχει, απορροφώντας την συνειδητότητα που “εισχώρησε” σε αυτό το σύμπαν. Αυτό ίσως σημαίνει πως ο νεκρός, ταξιδεύοντας μέσα από το τούνελ καταλήγει σε ένα παρόμοιο κόσμο με τον δικό μας ζωντανός.

Πολλαπλοί κόσμοι

Αυτή η ανατρεπτική θεωρία έχει πολλούς υποστηρικτές, και αρκετοί απο αυτούς είναι επιστήμονες. Διάφοροι Φυσικοί και Αστροφυσικοί τείνουν να συμφωνούν με την άποψη της ύπαρξης παράλληλων κόσμων, ενισχύοντας τις πιθανότητες επιβεβαίωσης της θεωρίας του Multiverse.

Ο πρώτος άνθρωπος που αντιλήφθηκε αυτή την πιθανότητα ήταν ο Συγγραφέας Επιστημονικής Φαντασίας H.G. Wells που τοποθέτησε την έννοια στην ιστορία του “The Door in the Wall” το 1895. 65 χρόνια μετά ο Hugh Everett ανέπτυξε αυτή την ιδέα σε μία μελέτη του στο πανεπιστήμιο του Πρίνστον.Στην δεκαετία του 1980, ο Andrei Linde, επιστήμονας από το Ινστιτούτο Φυσικών Επιστημών Lebedev στην Ρωσία ενίσχυσε περαιτέρω την θεωρία των Παράλληλων κόσμων.

Το γεγονός πως το σύμπαν μας δεν είναι το μόνο, υποστηρίζεται και από δεδομένα που λήφθηκαν από το Διαστημικό Τηλεσκόπιο Planck. Χρησιμοποιώντας τα δεδομένα, οι επιστήμονες δημιούργησαν τον ακριβέστερο χάρτη της Κοσμικής ακτινοβολίας, που παρέμεινε από τις απαρχές του σύμπαντός μας. Ανακάλυψαν επίσης πως υπάρχουν πάρα πολλές ανωμαλίες που προέρχονται από μαύρες τρύπες και διαστημικά κενά. Διάβασε εδώ αναλυτικά  για την θεωρία του Multiverse

Ο Καθηγητής Stuart Hameroff του Πανεπιστημίου της Αριζόνα δεν έχει καμία αμφιβολία για την ύπαρξη της Αιώνιας ψυχής, αφού πριν καιρό ανακοίνωσε πως ανακάλυψε στοιχεία πως η Συνειδητότητα δεν εξαφανίζεται μετά τον θάνατο, αλλά ίσως μεταφέρεται σε ένα άλλο σύμπαν. Σύμφωνα με τον ίδιο, το ανθρώπινο μυαλό είναι ο τέλειος Κβαντικός υπολογιστής, και η ψυχή ή Συνειδητότητα είναι οι πληροφορίες που αποθηκεύονται σε αυτό το κβαντικό επίπεδο. Μπορεί να μεταφερθεί, κουβαλώντας κβαντικές πληροφορίες που συγχέονται σε ένα άλλο σύμπαν με την ήδη ζωντανή συνειδητότητα του “παράλληλου εαυτού”.

Ο Sir Roger Penrose, γνωστός Βρετανός  Φυσικός και ειδικός Μαθηματικός από την Οξφόρδη υποστηρίζει αυτή τη θεωρία και ισχυρίζεται πως έχει ανακαλύψει δείγματα επαφής με κάποιο άλλο σύμπαν ή πολλαπλά σύμπαντα. Οι Επιστήμονες ενώνοντας τις δυνάμεις τους, αναπτύσσουν μία Κβαντική θεωρία έτσι ώστε να εξηγήσουν το φαινόμενο της Συνειδητότητας. Πιστεύουν πως μεταφέρεται, μαζί με τις πληροφορίες που συλλέγονται κατά την διάρκεια της ζωής κάπου αλλού μετά τον θάνατο…

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ
100 4336
κρυπτοζωολογία: Μουσείο με κρυπτίδια ανοίγει σύντομα κοντά στο σπίτι του Στίβεν Κινγκ