ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΟΥ WEIRDO; ΓΙΝΕ FAN ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ
σύμπαν

“Το σύμπαν ίσως φτιάχτηκε σε εργαστήριο” αναφέρει επιστήμονας του Harvard

Ένας επιστήμονας του πανεπιστημίου Harvard ανέπτυξε μία ενδιαφέρουσα θεωρία που λέει πως το σύμπαν δημιουργήθηκε σε εργαστήριο από μία ανώτερη μορφή ζωής!

Ο θεωρητικός φυσικός Άβι Λεμπ, πρώην επικεφαλής του τμήματος Αστρονομίας του Harvard και συγγραφέας βιβλίων Best Seller όπως το Extraterrestrial, ανέφερε σε κείμενό του στο Scientific American πως το σύμπαν μπορεί να σχηματίστηκε σε εργαστήριο από κάποιο αναπτυγμένο τεχνολογικά πολιτισμό.

svg%3E
O θεωρητικός φυσικός Άβι Λεμπ

Αν αυτό αληθεύει σύμφωνα με τον ίδιο, τότε αλλάζει την θεωρία της δημιουργίας και ενώνει την θρησκευτική πίστη ενός θεού – δημιουργού με εκείνη της κβαντικής βαρύτητας.

“Από την στιγμή που το σύμπαν μας έχει επίπεδη γεωμετρία, ένας αναπτυγμένος πολιτισμός θα μπορούσε να αναπτύξει την κατάλληλη τεχνολογία ώστε να δημιουργήσει ένα εμβρυακό σύμπαν από το τίποτα μέσα από το φαινόμενο σήραγγας ή αλλίως κβαντοσηράγγωση“, έγραψε ο Λεμπ.

σύμπαν
Κβαντικό φαινόμενο σήραγγας

Πως δημιουργήθηκε το σύμπαν; Ο πολιτισμός τύπου Α

Μία από τις πλέον ενδιαφέρουσες ιδέες που εμφανίστηκαν στο άρθρο του επιστήμονα ήταν το σύστημα κατηγοριοποίησης των πολιτισμών. Ο Λεμπ ανέφερε πως είμαστε ένας πολιτισμός με χαμηλή τεχνολογία άρα είμαστε πολιτισμός τύπου Γ ( με άλλα λόγια πολιτισμός που στηρίζεται άρρηκτα στον πλανήτη που κατοικεί΄αλλά και από τον Ήλιο).

Αν ποτέ καταφέρουμε να αναπτυχθούμε τεχνολογικά, ώστε να ανεξαρτητοποιηθούμε από τον Ήλιο, τότε θα ήμασταν πολιτισμός τύπου Β. Αν όμως καταφέρουμε να δημιουργήσουμε σε εργαστήριο εμβρυακά σύμπαντα (όπως έκαναν θεωρητικά οι δημιουργοί μας σύμφωνα με τον επιστήμονα) τότε θα ήμασταν πολιτισμός τύπου Α.

svg%3E

Όπως όμως ανέφερε ο Λεμπ, προφανώς υπάρχουν πολλά προβλήματα σε αυτή την θεωρία “με το μεγαλύτερο να είναι η ανικανότητα δημιουργίας αρκετής ποσότητας σκοτεινής ύλης σε μικρή περιοχή”. Παρ’όλα αυτά αν και εφόσον φτάσουμε ως πολιτισμός σε τέτοιο σημείο, τότε θα μπορούσαμε να συναντήσουμε τους δημιουργούς μας στον τύπο Α.

Όπως και να έχει αυτή η θεωρία είναι πολύπλοκη και λίγο τρομακτική. Ο Λεμπ επίσης είναι γνωστός για τις θεωρίες του περί ύπαρξης εξωγήινων πολιτισμών, οπότε αν ισχύουν όσα ισχυρίζεται τότε δεν θα είμαστε οι μόνοι που στοχεύουμε να γίνουμε ο πολιτισμός που θα δημιουργήσει κάποια στιγμή σύμπαν σε εργαστήριο!

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ
dee mirror
O μαγικός καθρέφτης του John Dee προήλθε από τους Αζτέκους