ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΟΥ WEIRDO; ΓΙΝΕ FAN ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

Μεγάλες Προσωπικοτητες που λατρευαν το Αποκρυφο & το Υπερφυσικό

Για αρκετούς εκεί έξω το Αποκρυφο είναι απλά μία ψεύτικη υπόθεση, ένα ανέκδοτο. Για άλλους είναι ένας τομέας τρομακτικός που οι άνθρωποι δεν θα πρέπει να εξερευνούν. Είτε πιστεύεις πως το απόκρυφο είναι πραγματικό ή όχι, αρκετοί είναι αυτοί που  έχουν εμπλακεί σε τέτοιου είδους παραφυσικές και πνευματικές δραστηριότητες.

Φυσικά ανάμεσα σε αυτούς είναι και μερικοί πολύ διάσημοι άνθρωποι.Ας δούμε τα σημαντικότερα παραδείγματα παρακάτω 7 Προσωπικοτητες που λατρευαν το Αποκρυφο

Είναι παγκοσμίως γνωστό πως ο David Bowie ήταν ένας από τους Μεγαλύτερους Μουσικούς της Γενιάς του. Όμως ήταν και μία τεράστια προσωπικότητα με ροπή προς την διανόηση και ένα μυαλό που επεκτεινόταν σε διάφορους τομείς. Στην δεκαετία του 1970 ένα από αυτά τα ενδιαφέροντα ήταν το παραφυσικό. Φυσικά ο ίδιος είχε υιοθετήσει μία συχά “αλλόκοσμη” εικόνα πάνω στην σκηνή, και εκείνοι που τον γνώριζαν αναφέρουν πως σχετιζόταν και με παραφυσικές δραστηριότητες εκτός της καλλιτεχνικής του ζωής.

Στο διάσημο Ανώνυμο άλμπουμ που έγινε γνωστό ως Led Zeppelin IV ο Jimmy Page χρησιμοποίησε το σύμβολο “Ζoso” για να αντιπροσωπεύσει τον εαυτό του. Αν και ο Page δεν έγινε ποτέ Θελημίτης, θαύμαζε τον Crowley τόσο που αγόρασε το σπίτι του στην Σκωτία. Μέσω του εκδοτικού του Οίκου δημοσίευσε μία επανέκδοση από το βιβλίο Goetia του 1904. Κατείχε και μελετούσε επίσης μία από τις μεγαλύτερες συλλογές από αυθεντικά βιβλία του Crowley στον κόσμο.

Ο William S. Burroughs ήταν ένας από τους κύριους εκφραστές της Γενιάς Beat. Αντιπροσώπευε μία ομάδα ανθρώπων που λειτουργούσαν διαφορετικά, και αρκετές φορές συμμετείχε σε παράξενες δραστηριότητες. Έγραψε το Γυμνό Γεύμα, ταξίδεψε τον κόσμο, σκότωσε κατά λάθος την γυναίκα του, και ήταν γενικώς ανοιχτός στις προκλήσεις της ζωής αλλά και στον Αποκρυφισμό.

Ο Burroughs αναμείχθηκε με τον Μυστικισμό όταν ταξίδεψε στην Νότια Αμερική για να ερευνήσει ένα συγκεκριμένο φυτό που υποτίθεται πως έδινε δυνάμεις σε εκείνον που το κατανάλωνε. Στις  “επιστολές του Γιαχέ” έγραψε σχετικά με τον καιρό που πέρασε εκεί σε μία σειρά γραμμάτων προς τον σύντροφο Beat , Allan Ginsberg. Οι επιστολές αυτές αποκάλυπταν επίσης το ενδιαφέρον του Burroughs στην Σκοτεινή Μαγεία.

Η εμπλοκή του με το απόκρυφο δεν τελείωνε εκεί. Αργότερα στην ζωή του έδειξε ενδιαφέρον στην πνευματική δύναμη της φωτογραφίας. Θεωρούσε πως οι φωτογραφίες μπορεί να υπερβούν τον χωροχρόνο αφήνοντας την μοίρα του ατόμου στον Φωτογράφο. Συνέχισε να πειραματίζεται με τον αποκρυφισμό,κάτι που τον οδήγησε να ακολουθήσει το τάγμα Illuminates of Thanateros.

Αν έχετε ποτέ παρακολουθήσει το Indiana Jones: Οι κυνηγοί της χαμένης κιβωτού ίσως να θεωρήσατε πως το γεγονός πως οι Ναζί έψαχναν για την κιβωτό ήταν μία φανταστική εξιστόρηση της ταινίας. Όμως ο Heinrich Himmler και οι SS όντως αναζητούσαν το απόκρυφο. Ο Himmler δημιούργησε εξάλλου ένα νέο παρακλάδι τους Ahnenerbe.

Και ενώ το παρακλάδι αυτό χρησιμοποιούταν κυρίως για την Άρεια προπαγάνδα – η αναζήτηση της απόδειξης πως η Γερμανική φυλή ήταν ανώτερη από όλους τους άλλους – οι Ahnenerbe σύντομα έγιναν το εργαλείο του Himmler για την αναζήτηση του Μυστικισμού. Διοργάνωσε μία απόβαση στο Θιβέτ για να ερευνήσει αρκετές απόκρυφες θεωρίες που σχετίζονταν με την περιοχή, όπως η ύπαρξη της Θούλης. Και ενώ ο Χίτλερ υπέσκαπτε τον Αποκρυφισμό στο κοινό της Γερμανίας, ο Himmler κρατούσε τα ενδιαφέροντα αυτά κρυφά.

Αν και ο Ισαάκ Νεύτων είναι γνωστός για τα επιστημονικά επιτεύγματά του, επικεντρώθηκε επίσης σε απόκρυφες μελέτες περί Αλχημείας, Χρονολογίας, και Βιβλικού Αποκρυφισμού. Στην εποχή του τα παρακλάδια του Αποκρυφισμού ήταν σχεδόν πανομοιότυπα με την επιστήμη. Με αυτή την έμφυτη κλίση προς την αναζήτηση της γνώσης ο  Νεύτων ενδιαφέρθηκε για το Απόκρυφο σχεδόν με τον ίδιο τρόπο που το έκανε για την επιστήμη.

Συγκεκριμένα είχε εμμονή με την Αλχημεία. Πέρασε αρκετό καιρό πειραματιζόμενος με την αποκαλούμενη Φιλοσοφική Λίθο, μία μυθική ουσία που μπορούσε να μεταμορφώσει κάθε μέταλλο σε ασήμι ή χρυσό. Επίσης η Φιλοσοφική Λίθος υποτίθεται πως μπορούσε να γιατρέψει όλες τις ασθένειες, αποκαλύπτοντας ίσως τα μυστικά της Αθανασίας.

Ο Ισαάκ Νεύτων αναζητούσε επίσης Βιβλικούς κώδικες ούτως ώστε να τους αποκρυπτογραφήσει για να ανακαλύψει επιστημονικές πληροφορίες. Ερεύνησε τις Γεωμετρικές αναλογίες του Ναού του Σολομώντα και ανέπτυξε μία θεωρία που εξηγούσε τα “Μαθηματικά Μυστήρια του Σύμπαντος”.

Πηγή Άρθρου

ΔΙΑΒΑΣΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ
ατζεντα 2030
ατζέντα 2030 : Σκοτεινά σχέδια για το μέλλον των ανθρώπων;