Ποιά είναι τα σκοτεινά μυστικά και τα σχέδια για το μέλλον των ανθρώπων σύμφωνα με την ατζέντα 2030; Είναι πραγματικά ή απλώς φόβοι για την επιβίωσή μας μέσα σε ένα κόσμο που βιώνει άσχημες μέρες;
Όλοι γνωρίζουμε πως η καθημερινότητα γίνεται όλο και πιο παράξενη. Συνεχώς ερχόμαστε αντιμέτωποι με γεγονότα που δυσκολεύουν την ζωή μας και έτσι προσπαθούμε να βρούμε λύσεις αλλά και αισιοδοξία για το μέλλον, για μία καλύτερη ζωή. Για να μπορέσουμε όμως να διαμορφώσουμε ένα καλύτερο μέλλον για όλους, θα πρέπει να ξέρουμε όσα ακούγεται πως σχεδιάζονται για την ανθρωπότητα, είτε ισχύουν είτε όχι. Να έχουμε μία ιδέα και να αποκτήσουμε κριτική σκέψη για τα γεγονότα και τις σκέψεις που κρύβονται πίσω από αυτά.
Εδώ και αρκετό καιρό λοιπόν έχει γίνει γνωστή η ατζέντα 2030 για την οποία μιλήσαμε χωρίς όμως να εμβαθύνουμε,στο επεισόδιο που αγαπήσατε σχετικά με την μεγάλη επαναφορά και το οποίο μπορείτε να δείτε εδώ. Ο τίτλος ατζέντα 2030 αφορά μία σύγχρονη θεωρία συνωμοσίας που προκύπτει από μία συμφωνία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών που θα αναλύσουμε στην συνέχεια. Οπότε για να βγάλουμε συμπέρασμα σχετικά με το αν ισχύει ή όχι μία τέτοια θεωρία θα δούμε αρχικά τι σημαίνει, και στην συνέχεια θα συγκρίνουμε κάποια βασικά της στοιχεία με την καθημερινότητά μας σήμερα. Πόσο κοντά είναι και πόσο διαφέρει από την ζωή που ήδη ζούμε;
Τι είναι η ατζέντα 2030.
Αν πληκτρολογήσει κανείς την φράση “ατζέντα 2030” θα βρει πρώτη την ιστοσελίδα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και το Περιφερειακό Κέντρο Πληροφόρησης του ΟΗΕ. Μέσα στην σελίδα υπάρχουν οι στόχοι βιώσιμης ανάπτυξης που είναι 17 στόχοι με τους οποίους θα αλλάξει προς το καλύτερο ο κόσμος μας. Εκεί υπάρχει επίσης και η δήλωση του Γ.Γ του Ο.Η.Ε Αντόνιο Γκουτέρες που αναφέρει χαρακτηριστικά πως : Το 2015 , οι παγκόσμιοι ηγέτες ενέκριναν ομόφωνα την Ατζέντα 2030 για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη. Οι στόχοι για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη είναι το μονοπάτι που μας οδηγεί σε ένα κόσμο δικαιότερο, πιο ειρηνικό και ευημερούντα, και σε έναν υγιή πλανήτη. Είναι επίσης μια πρόσκληση για αλληλεγγύη μεταξύ των γενεών. Άρα πρόκειται για ένα σχέδιο εξάλειψης της πείνας, της φτώχειας, και την ταυτόχρονη βελτίωση της επιβίωσής μας.
Για πολλούς όμως η ατζέντα 2030 δεν αφορά το υγιές και δίκαιο μέλλον της ανθρωπότητας, αλλά την παγκόσμια υποδούλωση και εξαθλίωση. Έτσι έχει εξαπλωθεί η πεποίθηση πως πίσω από τους 17 στόχους για να υλοποιηθεί η μετάβαση σε μία καλύτερη ζωή κρύβονται 17 σκοτεινά μυστικά για να μας σκλαβωσουν εντελώς βυθίζοντάς μας στην φτώχεια και την απώλεια ελευθερίας να κάνουμε το οτιδήποτε. Τι ισχύει τελικά; Για να απαντήσουμε αυτό το ερώτημα θα δούμε κάποιους από τους βασικούς στόχους και πως αυτοί ερμηνεύονται και θα κάνουμε την σύγκριση για να δούμε αν τελικά υπάρχει κάποια αλήθεια σε όλο αυτό.
Οι στόχοι που υπάρχουν στην ατζέντα 2030
Στόχος 1) Το τέλος της φτώχειας
Η ατζέντα 2030 μιλάει για τον στόχο της εξάλειψης της πείνας ολοκληρωτικά. Για την ακρίβεια στα έγγραφα που και εσείς μπορείτε να βρείτε στην σελίδα του Ο.Η.Ε αναφέρεται πως εως το 2030 θα υπάρξει εξάλειψη της ακραίας φτώχειας για όλους τους ανθρώπους παντού. Ο φόβος για τον στόχο αυτό είναι η πιθανότητα να ζουν μελλοντικά οι άνθρωποι με επιδόματα, κουπόνια και κοινωνικές ανταμοιβές που θα παραμένουν σε πολύ βασικά οικονομικά επίπεδα. Στην ουσία υπάρχει ο φόβος για ένα ενιαίο βασικό επίδομα φτώχειας που θα παίρνουν το σύνολο των ανθρώπων, πλην εκείνων που κατέχουν και διακινούν τον παγκόσμιο πλούτο.
Στην πρακτική αυτή θα απαιτείται υπακοή και συμμόρφωση σε κυβερνητικές αποφάσεις προκειμένου να μπορεί κάποιος να θεωρείται δικαιούχος του όποιου επιδόματος. Τι συμβαίνει στην πραγματικότητα. Η αλήθεια είναι πως απέχουμε πολύ από το να ζούμε σχεδόν όλοι μόνο με ένα επίδομα. Παρατηρούμε όμως πως από την πανδημία και μετά η αντιμετώπιση στο φαινόμενο της αυξανόμενης ακρίβειας δεν είναι η μείωση της φορολογίας αλλά η επιδοματική πολιτική. Επίδομα κρίσης, κουπόνι για την βενζίνη και πολλά ακόμα παραδείγματα. Η πρακτική χρησιμοποιείται ως μικρό βοήθημα που σίγουρα είναι κάτι, αλλά δεν είναι αυτό που χρειάζεται ο άνθρωπος για να ονειρευτεί ελεύθερα μία καλύτερη ζωή για εκείνον κ την οικογένειά του.
Στόχος 2) Τέλος της πείνας
Για την εξάλειψη της πείνας ο ΟΗΕ αναφέρει πως στόχος είναι ο τερματισμός της πείνας και η διασφάλιση της πρόσβασης όλων των ανθρώπων, ιδίως των φτωχών και των ανθρώπων που βρίσκονται σε ευάλωτες καταστάσεις ως το 2030.
Η θεωρία όμως αναφέρει πως ο πραγματικός στόχος είναι η εδραίωση των γενετικά τροποποιημένων μηχανισμών και της απαγόρευσης της αυθαίρετης καλλιέργειας. Αν και είμαστε μακριά από την ολοκληρωτική εφαρμογή των γενετικά τροποποιημένων τροφίμων και της απαγόρευσης καλλιέργειας, οι αυξανόμενες ανατιμήσεις και η ακρίβεια κάνουν δυσπρόσιτα πολλά είδη τροφίμων και τα μετατρέπουν σε πολυτέλεια για πολλούς συνανθρώπους μας. Βέβαια αυτό επικρατεί ελπίζω παροδικά λόγω των πολεμικών γεγονότων, αλλά και πάλι βλέπουμε πως αν συμβαίνει κάτι, αυτό σίγουρα είναι η μεγαλύτερη εξάπλωση της πείνας στους ανθρώπους παρά η εξάλειψή της.
Στόχος 3) πρόσβαση σε οικονομικά προσιτή, αξιόπιστη, βιώσιμη και σύγχρονη ενέργεια για όλους
Ο στόχος που προκύπτει από την ατζέντα 2030 εδώ είναι Έως το 2030 η διασφάλιση της καθολικής πρόσβασης σε προσιτές, αξιόπιστες και σύγχρονες υπηρεσίες ενέργειας.
Με λίγα λόγια φθηνή και αξιόπιστη ενέργεια για όλους, κάτι που προέκυπτε και από την κίνηση των χωρών να σταματήσουν τον λιγνίτη και να στραφούν στο φυσικό αέριο. Η χώρα μας είχε ως στόχο την παύση των εργοστασίων ως το 30 όμως αυτό δυστυχώς επιταχύνθηκε για το 2023, με καταστροφικές οικονομικά συνέπειες για την τσέπη των ανθρώπων που πλέον και μετά την ενεργειακή κρίση και τα γεγονότα μεταξύ Ρωσίας – Ουκρανίας γιγαντώθηκαν.
Όσοι πιστεύουν πως η ατζέντα δεν θέλει το καλό μας αλλά το αντίθετο θεωρεί πως ο πραγματικός στόχος είναι να τιμωρηθεί ο άνθρακας, το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο και έτσι από κοινωνικό αγαθό να μετατραπεί σε είδος πολυτελείας που πολλοί δεν θα έχουν πρόσβαση σε αυτό. Δεν χρειάζεται να επισημάνουμε πως τελικά όχι μόνο η ενέργεια δεν είναι προσιτή σε όλους μας, αλλά ειδικά εδώ στην ελλάδα αποτελεί πονοκέφαλο και μαχαιριά στην τσέπη όλων μας.
Στόχος 4) διαθεσιμότητα και διαχείριση του νερού για όλους.
Ο στόχος της ατζέντας σε σχέση με το νερό είναι η επίτευξη καθολικής και ισότιμης πρόσβασης σε ασφαλές και προσιτό πόσιμο νερό για όλους εως το 2030. Η πρόσβαση στο πόσιμο νερό αποτελεί κοινωνικό αγαθό και είναι προσιτό σχεδόν στο σύνολο των ανεπτυγμένων χωρών, με εξαιρέσεις δυστυχώς την αφρικανική ήπειρο.
Οι καχύποπτοι αναφέρουν πως αυτός ο στόχος επισημαίνει πως τελικά όπως η ενέργεια, έτσι και το νερό θα περάσει στον έλεγχο πανίσχυρων εταιρειών που θα το κάνουν και αυτό ένα πανάκριβο είδος πολυτελείας για λίγους και εκλεκτούς. Για την ώρα κάτι τέτοιο δεν έχει εδραιωθεί και ας ελπίσουμε πως όντως ο στόχος θα είναι η ελεύθερη πρόσβαση στο νερό για όλους και όχι η πλήρης εκμετάλλευσή του.
Καταλαβαίνετε πως τα περιεχόμενα αυτού του επεισοδίου αφορούν μόνο ένα μικρό κομμάτι από το σύνολο των 17 στόχων που παρουσιάζονται στην ατζέντα 2030 και αν τους παρουσιάζαμε όλους το βίντεο θα γινόταν τεράστιο. Ακόμα και από αυτούς τους βασικούς στόχους όμως μπορούμε να καταλάβουμε τις δύο πλευρές και να αναρωτηθούμε αν τελικά θα επικρατήσει κάτι για το καλό της ανθρωπότητας, ή αν η ατζέντα αποτελεί το μεγάλο σχέδιο της υποδούλωσης όλων των κοινωνικών στρωμάτων πλην της ελίτ. Το δεδομένο είναι όμως πως το 1% του παγκόσμιου πληθυσμού έχει στην κατοχή του το 99% του παγκόσμιου πλούτου. Άρα είναι εύκολο να υποθέσουμε πως αν κάτι σχεδιάζεται για εμάς, ίσως να μην ωφελεί εμάς, αλλά κάποιους άλλους. Μόνο γνωρίζοντας την πληροφορία θα μπορέσουμε να διαμορφώσουμε εμείς ένα καλύτερο μέλλον για τον άνθρωπο, χωρίς να περιμένουμε σωτήρες και ευεργέτες που εδώ και χρόνια πατάνε στις πλάτες μας και γλεντούν την ώρα που υποφέρουμε.