ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΟΥ WEIRDO; ΓΙΝΕ FAN ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

Πνευματισμός και Τεχνολογία: 4 apps για Διαλογισμό με το κινητό σου!

Μπορεί να συνδυαστεί ο Πνευματισμός με την Τεχνολογία; Συνήθως συσχετίζουμε την πνευματικότητα με τον χρόνο μακρυά από τις ηλεκτρονικές συσκευές μας, και ίσως η ιδέα πως μπορούμε να εξασκηθούμε στον Διαλογισμό μέσα από το κινητό να φαίνεται εξωφρενική. Όμως πια υπάρχουν apps για κάθε πτυχή της καθημερινότητας, και όπως είναι λογικό, πλέον βρίσκουμε αρκετές εφαρμογές διαθέσιμες για τον Διαλογισμό, αλλά και άλλες πνευματικές εργασίες, όπως το Φωτεινό Ονείρεμα.

Φυσικά η πατροπαράδοτη εξάσκηση του Διαλογισμού είναι η ιδανικότερη προσέγγιση, όμως ας δούμε μερικά apps που θα βοηθήσουν όσους αγαπούν τα gadgets, να συσχετίσουν τον Διαλογισμό με την κινητή τους συσκευή:

1. Headspace

To Headspace έρχεται από την Αγγλία, και προωθείται από celebrities όπως η Emma Watson, παρέχοντας μία απλή προσέγγιση στον Διαλογισμό, χωρίς να εμβαθύνει σε πνευματικές προεκτάσεις, παρά μόνο στην σωματική άσκηση που ενσωματώνουν οι τεχνικές διαλογισμού. Αυτό το app βοηθά όσους θέλουν να εξασκηθούν μέσα από τον Διαλογισμό, να μειώσουν το στρές, να διορθώσουν τις λειτουργίες του ύπνου και να αναπτύξουν την δημιουργικότητά τους. Φυσικά το app εκμεταλλεύεται κατ’ουσίαν την αγάπη του κόσμου για τον διαλογισμό, αφού για να το αποκτήσει κάποιος θα πρέπει να καταβάλει το ποσό των 9.99 λιρών μηνιαίως. Είπαμε, η αγάπη για τον διαλογισμό δεν είναι ίδια σε όλους.

2. Calm

Αυτή η εφαρμογή δεν παρέχει μοναχά οδηγίες για Διαλογισμό. Μετά το Sign Up, τα sessions περιέχουν ένα πρόγραμμα 21 ημερών για την ευημερία του χρήστη, και μία εβδομαδιαία σειρά που βοηθά τους χρήστες να κοιμηθούν καλύτερα. Το Calm περιέχει επίσης ατομικά sessions διαλογισμού που ποικίλουν χρονικά από 2 ως 20 λεπτά, έτσι ώστε να δείξει στους χρήστες πως αν διαθέτουν έστω και 2 λεπτά, έχουν την δυνατότητα να διαλογιστούν. Φυσικά και αυτή η εφαρμογή είναι επί πληρωμή, κοστίζοντας 7.99 τον μήνα και 29.99 τον χρόνο, ενώ παρέχει και δοκιμαστική περίοδο μίας εδομάδας ώστε να δείτε αν σας αρέσει ή όχι.

3. Insight Timer

To Insight Timer είναι αυτή την στιγμή η καλύτερη ΔΩΡΕΑΝ εφαρμόγή για Διαλογισμό σε IOS και ANDROID, αφού παρέχει και κοινότητα, δίνοντας στον χρήστη την δυνατότητα δημιουργίας προφίλ. Στην εφαρμογή υπάρχουν περίπου 1.800.000 χρήστες με τους οποίους μπορείτε να μοιραστείτε πληροφορίες και συμβουλές για τον Διαλογισμό. Έτσι αφού ολοκληρώσετε την πνευματική άσκηση, το Insight Timer θα σας δείξει ποιος την ολοκλήρωσε επίσης. Στην εφαρμογή περιέχονται χαλαρωτικοί ήχοι για την επίτευξη του καλύτερου δυνατού Διαλογισμού!

4. Buddhify

Αυτή η εφαρμογή δεν είναι δωρεάν αλλά είναι φθηνότερη σε σχέση με τις πρώτες, με τις τιμές να είναι 3.99 λίρες για ios και 1.99 για χρήστες android. Το Buddhify περιέχει ασκήσεις διαλογισμού που ταξινομούνται βάση της διάθεσής σας. Όταν ξυπνάτε, ή αναμένετε μία απόφαση, ή νιώθετε άγχος, η εφαρμογή προτείνει την κατάλληλη άσκηση Διαλογισμού. Το Buddhify παρέχει επίσης περιοχή ερωτήσεων τις οποίες απαντά η ομάδα του app, επιτρέποντας στον χρήστη να καταγράψει την πρόοδό του που παρουσιάζεται σε γραφήματα και στατιστικά.

Πλέον υπάρχουν πάρα πολλές εφαρμογές για Διαλογισμό εκεί έξω.. Και εύλογα γεννάται η απορια: Μπορεί ο άνθρωπος να ενσωματώσει την σύγχρονη τεχνολογία ακόμη και στις πιο πνευματικές στιγμές του, όπως τον Διαλογισμό; Η απάντηση μάλλον είναι ναι, αν κρίνουμε από την επιτυχία των εφαρμογών αυτών. Όμως ίσως το καλύτερο θα ήταν σε τέτοιες στιγμές αναζήτησης του υπερβατικού, να λειτουργούσαμε χωρίς τεχνητά μέσα, μόνο με τις δυνάμεις και τις δυνατότητες του εαυτού μας…

ΔΙΑΒΑΣΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ
παράξενες φιγούρες
Οι παράξενες φιγούρες 17.000 ετών ενός άγνωστου πολιτισμού που ανακαλύφθηκαν στην Αφρική!