ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΟΥ WEIRDO; ΓΙΝΕ FAN ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ
fbreset

έλεγχος σκέψης: Το Facebook θα διαβάζει τη σκέψη μας;

Ο έλεγχος σκέψης είναι μια έννοια που πολλοί τεχνολογικοί κολοσσοί επιθυμούν να πραγματοποιήσουν. Έτσι, το Facebook φαίνεται πως καταστρώνει σχέδια για να κατασκευάσει νευρικό αισθητήρα που θα διαβάζει τη σκέψη μας και θα την μετατρέπει σε πράξη!

Τουλάχιστον αυτό αναφέρθηκε σε απόρρητο ηχητικό ντοκουμέντο που διαμοιράστηκε στους υπαλλήλους του. Πως ο έλεγχος σκέψης στο κοντινό μέλλον θα αποτελεί ένα ακόμη εργαλείο για το κοινωνικό μέσο!

svg%3E

Μία ακόμη είδηση είναι η πρόθεση του Facebook να δημιουργηθεί εργαλείο για να συσσωρεύει τα άρθρα σε περίληψη. Με αυτό τον τρόπο δεν θα χρειάζεται να τα διαβάζουμε ολόκληρα!

έλεγχος σκέψης και λιγότερο διάβασμα

Οι παραπάνω ανακοινώσεις και τα πιλοτικά προιόντα ήταν μέρος ενός meeting απολογισμού για το τέλος του έτους. Το ηχητικό που αποκαλύπτει τα μελλοντικά σχέδια του Facebook. Σε αυτά περιλαμβάνεται ο έλεγχος σκέψης δεν ήταν δημόσιο αλλά διαμοιράστηκε ψηφιακά σε χιλιάδες υπαλλήλους!

Αυτή η προοπτική είναι μέρος του σχεδίου του Facebook να επικεντρωθεί στην τεχνητή νοημοσύνη. Η οποία θα φιλτράρει μελλοντικά και όλες τις δημοσιεύσεις που θεωρούνται ακατάλληλες και τώρα φιλτράρονται από υπαλλήλους. Κάτι που έχει φέρει ανησυχία στις τάξεις του δυναμικού εργατικού του κοινωνικού δικτύου.

svg%3E

Βέβαια το Facebook ισχυρίζεται πως η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορεί να κάνει την ίδια δουλειά έως και 30 φορές πιο γρήγορα, ενώ θα έχει την δυνατότητα να αναπτύσσει τον εαυτό της και να γίνεται εξυπνότερη όσο φιλτράρει.

Πως θα πραγματοποιείται όμως μελλοντικά ο έλεγχος σκέψης; Αυτό φαίνεται πως θα γίνει μέσα από ένα νευρικό αισθητήρα που θα “διαβάζει” τις εντολές που δίνει ο εγκέφαλός μας.

Μια και το Facebook αγόρασε την Startup CTRL-Labs που ασχολείται με νευρικά συστήματα το 2019, οι CEO του κοινωνικού δικτύου παρουσίασαν πρόοδο στους νευροδιαβιβαστές εγκεφάλου.

Αυτοί οι νευροδιαβιβαστές θα επιτρέπουν στον χρήστη να πραγματοποιεί κινήσεις και πράξεις μέσα από τη σκέψη του. Κάτι που όπως επισήμαναν θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την πληκτρολόγηση, το κράτημα ενός εικονικού αντικειμένου ή ακόμη και τον έλεγχο ενός χαρακτήρα video game.

Αυτό που θα επιχειρήσει το Facebook πλέον είναι η εμπιστοσύνη του κόσμου ώστε να μπορέσει να αναπτύξει αλλά και να θέσει σε εφαρμογή τα πρωτοποριακά αλλά ίσως επικίνδυνα εργαλεία του.

Πηγή άρθρου

ΔΙΑΒΑΣΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ
άγιο δισκοπότηρο
άγιο δισκοπότηρο: Που βρίσκεται το πιο ιερό κειμήλιο;