ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΟΥ WEIRDO; ΓΙΝΕ FAN ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ
btl

Γράμμα σε μπουκάλι από νεαρό κορίτσι στον Τιτανικό ξεβράστηκε σε ακτή!

Ένα μυστηριώδες γράμμα σε μπουκάλι που γράφτηκε από ένα 13-χρονο κορίτσι που βρισκόταν στον Τιτανικό κατά την διάρκεια του τραγικού του ταξιδιού το 1912, ξεβράστηκε σε ακτή του Καναδά. Για την ακρίβεια ανακαλύφθηκε σε μία παραλία της Καναδικής επαρχίας Νιού Μπράνζουικ.

Το γράμμα σε μπουκάλι χρονολογείται στις 13 Απριλίου του 1912 – ακριβώς την μέρα πριν ο Τιτανικός χτυπήσει στο παγόβουνο και βυθιστεί. Γράφτηκε στα γαλλικά από το 13-χρονο κορίτσι που ονομαζόταν Mathilde Lefebvre.

Το κορίτσι γράφει: “ρίχνω αυτό το μπουκάλι στην θάλασσα στην μέση του Ατλαντικού. Σε μερικές ημέρες καταφθάνουμε στην Νέα Υόρκη. Αν το ανακαλύψει κανείς, ας το πει στην οικογένεια Lefebvre στο Liévin.”

Η Mathilde και η οικογένειά της καταγόταν από το Liévin της βόρειας Γαλλίας. Το κορίτσι μαζί με την μητέρα της Marie Daumont και τρία αδέρφια της ήταν επιβάτες τρίτης κατηγορίας, ξεκινώντας το ταξίδι τους από το Southampton της Αγγλίας προς την Νέα Υόρκη. Η οικογένεια ήταν ανάμεσα στους 1.500 ανθρώπους που έχασαν την ζωή τους.

svg%3E
Ο Τιτανικός πριν αναχωρήσει από το Southampton

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε από μία ομάδα του Πανεπιστημίου του Quebec, η νεαρή κοπέλα με τα αδέλφια και την μάνα τους αναχωρούσαν για την Νέα Υόρκη ώστε να ξαναενωθούν με τον πατέρα τους Franck Lefebvre. Εκείνος είχε φύγει από την Γαλλία με τα υπόλοιπα παιδιά τους δύο χρόνια πριν.

Οι ερευνητές εξέτασαν τον φελό, το μπουκάλι, το χαρτί αλλά και το μελάνι που χρησιμοποίησε το κορίτσι για να γράψει το γράμμα. Εξέτασαν επίσης το ποσοστό διάβρωσης στο μπουκάλι σε σχέση με τον καιρό που βρισκόταν στο νερό ή θαμμένο κάτω από την άμμο.Βάση των εξετάσεων, υπάρχει η πίστη πως όντως το γράμμα σε μπουκάλι χρονολογείται στις αρχές του 1900.

Φυσικά οι ερευνητές γνώριζαν πως στο παρελθόν είχαν ανακαλυφθεί πολλά ψεύτικα γράμματα σε μπουκάλι και έτσι ήταν προσεκτικοί πριν βγάλουν το πόρισμα πως είναι αυθεντικό. Μία ένσταση που είχαν βέβαια ήταν ο γραφικός χαρακτήρας του κοριτσιού, αφού δεν έμοιαζε με τον τρόπο γραφής των κοριτσιών από την Γαλλία εκείνης της εποχής.

Μπορείτε να δείτε φωτογραφίες από το γράμμα σε μπουκάλι του Τιτανικού εδώ.

Πηγή άρθρου

ΔΙΑΒΑΣΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ
Μπαφομέτ
Μπαφομέτ: Ο δαίμονας που λάτρευαν οι Ναίτες ιππότες