ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΟΥ WEIRDO; ΓΙΝΕ FAN ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

Το Μυστηριο του Clapham Wood

To Clapham Wood, που θεωρείται το «Ενεργειακό Τρίγωνο» της Βρετανίας εμπεριέχει στον μύθο του το σύνολο των ανεξήγητων φαινομένων. Στην διάρκεια του χρόνου έχει προκαλέσει την αρχαία Λαογραφία, φήμες για θεάσεις ufo, εξαφανίσεις ζώων αλλά και φήμες για την τέλεση σκοτεινών μαγικών τελετουργικών. Δίχως αμφιβολία, το Το Μυστηριο του Clapham Wood είναι μία  παραδοξότητα που αξίζει να αναφερθεί.

Το Μυστηριο του Clapham Wood: Θεάσεις UFO

Στο αμφιλεγόμενο βιβλίο της «’High Strangeness: Hyperdimensions And The Process Of Alien Abduction» η Laura Knight-Jadczyk υποστηρίζει πως οι αναφορές για τα παράξενα φώτα, και η υψηλή παραδοξότητα της περιοχής υπάρχει για εκατοντάδες χρόνια. Φαίνεται πως υπάρχουν πρώιμες φωτογραφίες στην περιοχή που απεικονίζουν ένα τεράστιο κρατήρα μέσα στο δάσος, απόρροια (σύμφωνα με τα λεγόμενα) ενός γιγαντιαίου φωτός που ανέδυε την μυρωδιά του καμμένου..

Οι περισσότερες από τις σύγχρονες αναφορές για θεάσεις ufo στην περιοχή φαίνεται πως ξεκινούν στα τέλη του 1960. Το καλοκαίρι του 1967 ο Paul Glover, μέλος της Βρετανικής Ερευνητικής ομάδας Phenomenon περπατούσε μέσα στο δάσος κατά την διάρκεια μίας ολόφωτης βραδιάς. Γύρω στις 10 το βράδυ εκείνος και ένας συνάδελφός του παρατήρησαν ένα σκοτεινό αντικείμενο που έμοιαζε με μπούμεραγκ το οποίο κινούταν προς το μέρος τους. Ανέφεραν πως δεν θα μπορούσε να ήταν σύννεφο καθώς διατηρούσε το σχήμα του και διέγραφε μία καθορισμένη τροχιά. Μερικά λεπτά αργότερα παρατήρησαν δύο πολύ φωτεινά φώτα στον ουρανό αναφέροντας πως το ένα από αυτά απελευθέρωσε ένα μικρότερο αντικείμενο το οποίο ταξίδεψε προς το δεύτερο φως εισχωρόντας μέσα του…

Άλλη μία περίπτωση και πάλι από το 1967 στο διπλανό χωριό Rustington αναφέρει πως δύο μαθητές έπαιζαν και πειραματίζονταν με έναν πίνακα Ouija που τους αποκάλυψε πως το  Clapham Wood (που την ύπαρξή του αγνοούσαν σύμφωνα με τα λεγόμενά τους) ήταν βάση για τα διαστημικά σκάφη, και πως ένα από αυτά είχε προσγειωθεί για να συλλέξει διάφορες χημικές ουσίες.

 Οι Δολοφονίες του Clapham Wood 

Απο την παράξενη ιστορία του Clapham Wood δεν θα μπορούσαν φυσικά να λείπουν και οι ανεξιχνίαστες δολοφονίες. Η Πρώτη πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο του 1972 όταν ένας 47χρονος Αστυνομικός εξαφανίστηκε ενώ περπατούσε στην περιοχή. Ο Peter Goldsmith ήταν ένας αθλητικός άνδρας και πρώην πεζοναύτης, κάτι που τον καθιστούσε ένα δύσκολο στόχο. Το σώμα του ανακαλύφθηκε έξι μήνες αργότερα, κρυμμένο σε μία στοίβα κλαδιών. Ο δεύτερος θάνατος αφορούσε έναν συνταξιούχο, τον Κύριο Leon Foster που εξαφανίστηκε κατά την διάρκεια ενός περιπάτου το καλοκαίρι του 1975. Βρέθηκε τρείς εβδομάδες αργότερα από ένα ζευγάρι που αναζητούσε το χαμένο τους άλογο. Το σώμα του ήταν σε τέτοια κατάσταση αποσύνθεσης που ανάγκασε τους εγκληματολόγους να αποδώσουν την ταχεία αποσύνθεση σε «αδιευκρίνιστους και παράξενους λόγους».

Ο Τρίτος θάνατος είναι ακόμη πιο ανεξήγητος. Ο Harry Neil Snelling ήταν πρώην Εφημέριος του Clapham. Εξαφανίστηκε κατά τους εορτασμούς του Halloween του 1978 καθώς επέστρεφε από ιατρικό ραντεβού,και αφού αποφάσισε να διασχίσει το δάσος κατά την επιστροφή προς την οικία του. Η Περιοχή ερευνήθηκε εκτενώς, αλλά το κορμί του ανακαλύφθηκε τελικά τον αύγουστο του 1981 από έναν Καναδό τουρίστα που επικοινώνησε με τις αρχές αφότου είχε φύγει από την Βρετανία..

Η Περίπτωση του Charles Walker

Ένας από τους Συγγραφείς του βιβλίου «The Demonic Connection», ο Charles Walker υποστήριξε πως τον πλησίασε ένας εκπρόσωπος μίας σέκτας που ζήτησε να τον συναντήσει στην περιοχή Clapham Woods. Ο Walker έφτασε στο σημείο συνάντησης όπου του μίλησε μία μυστήρια φωνή από κάποιον που κρυβόταν στους θάμνους, προειδοποιώντας τον να παρατήσει την έρευνα για την Σέκτα της Εκάτης. Ο παράξενος άνδρας στους θάμνους είπε στον Walker πως η Σέκτα διαθέτει φιλικά προσκείμενους ανθρώπους σε υψηλές θέσεις εξουσίας που δεν θα ανέχονταν τις αποκαλύψεις. Φαίνεται πως η εν λόγω σέκτα χρησιμοποιούσε το δάσος για τις δραστηριότητές της για τουλάχιστον μία δεκαετία προτού μεταφερθεί σε νέα τοποθεσία.

Άλλοι ερευνητές του παραφυσικού αναρωτήθηκαν τον λόγο για τον οποίο ο Walker δεν προσπάθησε να δει τον άνδρα που κρυβόταν. Τον Δεκέμβριο του 2009 ο Walker μίλησε στο «The Unexplained» αναφέροντας πως δεν επιχείρησε κάτι τέτοιο αφού θεώρησε πως ο τρόπος που μιλούσε ο άνδρας ήταν άκρως απειλητικός και όντας μόνος φοβήθηκε να το πράξει. Η Σέκτα της Εκάτης (αν υποθέσουμε πως υπάρχει όντως) δεν θα ολοκλήρωνε την δεκαετία στην περιοχή τελικά. Μία μεγάλη καταιγίδα κατέστρεψε μεγάλη δασική έκταση, και «καθάρισε» την περιοχή από τις δαιμονικές δραστηριότητες της Σέκτας, απελευθερώνοντας έτσι το δάσος.

Το Clapham Wood Τώρα

Το Μυστηριο  του δάσους του Clapham Wood εξακολουθεί να ζει. Ως και σήμερα επισκέπτες αναφέρουν πως το δάσος είναι ανεξήγητα βουβό δίχως τον παραμικρό ήχο ορισμένες φορές. Μερικοί απόκρυφοι κύκλοι πιστεύουν πως οι Γραμμές Ley στην περιοχή είναι τοξικές και μπορούν να προσεγγίσουν ασταθείς χαρακτήρες και σκοτεινές προσωπικότητες. Το μόνο σίγουρο είναι πως προσεγγίζει ενθουσιώδεις αναζητητές του παράξενου. Το Clapham Wood έχει μετατραπεί  σε ένα παράδοξο αξιοθέατο για τους ερευνητές των παραφυσικών φαινομένων, με αρκετούς να «ανεβάζουν» στο διαδίκτυο μικρά σύντομα βίντεο στο στυλ του Blair witch project, προσδίδοντας ένα Μυστηριο  παραπάνω σε εκείνους που θέλουν να εξερευνήσουν και αναζητούν τα κατάλληλα μέρη.

Τον Μάιο του 2010 εμφανίστηκε μάλιστα κάποιος σε ένα παραφυσικό φόρουμ αναφέροντας πως η Σεκτα της Εκατης υποστηρίζεται από πολλά μέλη  της κοινότητας του Clapham. Το ίδιο άτομο επίσης υποστήριξε πως η σέκτα επεκτάθηκε στην Γαλλία, την Πορτογαλία αλλά και τις Ηνωμένες πολιτείες.

Το Μυστηριο που περιβάλλει την δασική περιοχή του Clapham Wood καλά κρατεί, και είναι δύσκολο να διακρίνουμε τα πραγματικά όρια και την αληθινή βάση της ιστορίας. Πάντοτε αναζητάμε εξάλλου τις περιοχές εκείνες που θα εξιτάρουν την φαντασία μας, ειδικότερα όταν μας έλκουν οι παραδοξότητες των ανεξήγητων φαινομένων. Και ορισμένες φορές η σκοτεινιά ενός παράξενου δάσους ξυπνά και εξαπλώνει ιστορίες και αστικούς θρύλους, που δεν μπορούν να αποσαφηνιστούν επαρκώς. Σίγουρα όμως το παράξενο πάντα θα αυξάνει το φαντασιακό επίπεδο, και θα προσδίδει λεπτομέρειες που οι λάτρεις του παράξενου πάντα θα αγαπούν να αναζητούν, έστω και αν δεν επιβεβαιωθούν ποτέ. Κάπως έτσι, τοποθεσίες σαν το Clapham Wood θα εξιστορούνται ως τόποι ενεργειακής υπέρβασης, τόποι στους οποίους το παράδοξο και το μαγικό πάντα θα καραδοκεί για να τους ταξιδέψει..

ΔΙΑΒΑΣΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ
Midnight mass
Midnight mass: Ο θρησκευτικός φόβος μέσα από σειρές και ταινίες