ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΟΥ WEIRDO; ΓΙΝΕ FAN ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ
dc1

Το ιερατειο της Υπερ-Πληροφοριας

Φαίνεται πως η θρησκεία του Copy- Paste θα μετρήσει σύντομα πάρα πολλούς υποστηρικτές, αν δεν το έχει ήδη κάνει… Δεν έχω ασχοληθεί με την νέα αυτή Θρησκεία και Το ιερατειο της, ούτε έχω σκοπό να το πράξω, ούτε φυσικά γνωρίζω τι πρεσβεύει!

 Το ιερατειο της Υπερπληροφοριας

Το Copy-Paste όμως είναι κάτι που αν κοιτάξεις γύρω σου, εύκολα το αναγνωρίζεις! Χωρίς να χρειάζεται να εντρυφήσεις στην Νεοσύστατη Βίβλο των Πληκτρολογίων, χωρίς να παρεβρεθείς στην Θεία λειτουργία του ctrl-c ctrl-v!  Γράφουν οι Κοπιτιστές, όπως βαφτίζονται πλέον στον Ιορδάνη των πλήκτρων τους: «Η πληροφορία έχει αξία, τόσο καθαυτή όσο και όσον αφορά το περιεχόμενό της, και η αξία αυτή πολλαπλασιάζεται με την αντιγραφή» Μάλιστα! Η αξία της πληροφορίας πολλαπλασιάζεται με την Αντιγραφή της! Σύμφωνοι, όμως θα διαφωνήσω σε ένα σημείο με τους συμπαθείς και φιλόδοξους Copy-τιστές!

Η Αξία της πληροφορίας πολλαπλασιάζεται όντως με την αντιγραφή της, όταν όμως εκείνος που έχει την πληροφορία αξιωθεί να την παρουσιάσει δίχως παρεμβολές και εμπόδια απείρου (Ελληνικού) Κάλους! Και αν οι υπήκοοι της θρησκείας αυτής αντιγράφουν την πληροφορία με σκοπό να ενισχύσουν την αξία της, οι άλλοι λάτρεις της αντιγραφής απόσκοπούν μονάχα στην εκμετάλλευση της αξίας της ως μέσον Αναρρίχησης!

Δυστυχώς στα μέρη μας αυτή η ριζοσπαστική θρησκεία όπου ο σκοπός είναι αυτή καθεαυτή η αξία της πληροφορίας δεν γίνεται να ευδοκιμήσει για λόγους που θα αναλύσω περαιτέρω στην συνέχεια. Εδώ, στην Ελλάδα του 2012, όπου κάθε εξέλιξη του συνάνθρωπου σημαίνει (Τι Τραγική θεώρηση!!) δήθεν οπισθοχώρηση κάποιου άλλου, κοινώς ο θάνατός σου η ζωή μου, θα πρέπει να αναγγείλουμε την έναρξη μίας άλλης θρησκείας που είμαι βέβαιος πως θα αναλάβει την πρωτοκαθεδρία σε χρόνο ρεκόρ.

Κοιτάζω το πληκτρολόγιό μου για να δώ τις ονομασίες των πλήκτρων, μήπως και εμπνευστώ το όνομά της.Η Θρησκεία αυτή μπορεί ακόμη να μην έχει ακόμη όνομα, έχει όμως πιστούς, Αρχιερείς που τελετουργούν καθημερινά, έχει δομή, δέκα (ίσως και περισσότερες) εντολές, Ιερατεία που την εξασκούν σε καθημερινό επίπεδο… Το Δόγμα της; Η Πληροφορία έχει αξία, όταν την κατέχουν οι λίγοι! Το Μόνο που της λείπει είναι το όνομα. Θα το βρούμε όμως και αυτό στην πορεία…

Αυτή η θρησκεία λοιπόν που είναι ήδη εν δυνάμη ενεργή, Βασίζεται στην ιδεολογία του Copy-τισμού των φίλων Σουηδών, μα με τελείως διαφορετικούς στόχους! Εδώ σημασία έχει ποιός κατέχει πρώτος την πληροφορία και την δύναμη να την εξαπλώσει, εξασκώντας το περίφημο Copy – Paste σε επιλεκτική Βάση. Αν μία πληροφορία βρίσκεται στα χέρια κάποιου, οι Υπήκοοι της Τάσης αυτής φροντίζουν να εξαπλωθεί πρώτα και αν είναι δυνατόν μονάχα από τα δικά τους μέσα, ακυρώνοντας την όποια αξία έχει η πληροφορία του άλλου, μιας και γίνεται αυτόματα δική τους! Ένα Τάγμα του Cut-Delete, όπου Cut η απόσπαση όποιας πληροφορίας από τους Πάπες της Υπερ-πληροφόρησης, και όπου Delete η απαξίωση των νέων μορφών πληροφόρησης εν τη γενέση τους!

Πως γίνεται κάτι τέτοιο; Ας δώσουμε παράδειγμα της ιεραρχείας του Ιερατείου της Πληροφορίας που υπενθυμίζω: Δρα ενεργά ακόμη και την ώρα που γράφω αυτές τις γραμμές. (με μεγάλες προφυλάξεις, γιατί είπαμε: η πληροφορία έχει δύναμη, και ποιός ξέρει, μπορεί να δω τούτο το κείμενο ανεβασμένο σε κάποιο blog προτού καν το ολοκληρώσω)

Πρώτος και καλύτερος υπάρχει ο Μέγας Μάγιστρος της Πληροφορίας! Εκείνος από θέση περίοπη,Εκείνη του Υπερ-Συντονιστή συντονίζει τις πληροφορίες στην τελική, επεξεργασμένη μορφή τους, και δίνει εντολές της διασποράς τους σε όλα τα δικά του μέσα! Είπαμε η αντιγραφή και εδώ υπάρχει, μα μόνο για τους υπήκοους της Σέκτας αυτής.

Δεύτερος την Ιεραρχεία είναι ο Φύλακας της Γνώσης! Τι υπέροχος τίτλος ε; Εκείνος, έχει υπό την αιγίδα του στρατιές μέσων πληροφόρησης που με μαεστρία χειραγωγεί, καθοδηγεί και προγραμματίζει… Όποιο μέσο πληροφόρησης δεν βρίσκεται στην δική του εποπτεία αυτόματα δέχεται τα υποχθόνια πυρά της Θρησκείας αυτής… Κάθε πληροφορία που κατέχεται από αυτόνομο μέσο αποσπάται τεχνηέντως, ή απαξιώνεται!

Από κάτω είναι οι υπήκοοι του στενού κύκλου, που κατέχουν από ένα μέσο! Κάτοχοι περιορισμένης δύναμης, έχουν την αποκλειστική ευθύνη την αναπαραγωγή της πληροφορίας για τους σκοπούς του Ιερατείου της Πληροφορίας! Πρωτοβουλίες φυσικά και δεν υπάρχουν σε αυτή την ομάδα ανθρώπων!

Και τέλος, ο μεγάλος αριθμός των υπηκόων που δέχονται την πληροφορία «κατ’αποκλειστικότητα» του Ιερατείου, ευλογώντας το κατά κάποιο τρόπο για την Φώτιση, για την ανέλιξη που τους Παρέχει!

Αυτές οι μικρές πληροφορίες είναι ικανές να σας κάνουν να κοιτάξετε λίγο πίσω από την κουρτίνα, παρατηρώντας αυτή την δράση. Δεν είναι δύσκολο.. Απλά ακολουθήστε την ροή της Πληροφορίας που σας ενδιαφέρει.. Έτσι θα βρεθείτε μπροστά στην Νέα αυτή Θρησκεία! Αν δεν είσαστε ήδη μπροστά της δίχως να το γνωρίζετε

Μιλώ με σιγουριά, και αυτό γιατι έχω προσωπικά παρακολουθήσει την διαδρομή των πληροφοριών, το φιλτράρισμα και την επανένταξή τους στην ροή… Υπό την καθοδήγηση των παραπάνω…

Όμως η ροή της πληροφορίας είναι ανεξέλεγκτη όσο και αν το ιερατείο προσπαθεί να την χειραγωγήσει. Και αν σε ένα βαθμό τα έχει καταφέρει, είναι γιατί κάποιες ανεξάρτητες αξιόλογες προσπάθειες υιοθετήθηκαν και παρασύρθηκαν στον Χορό της Θρησκείας του Cut – Delete ! Ναι, έτσι θα την Ονομάσω: Cut – Delete, Το Ιερατείο της Υπερ-Πληροφορίας.

Θα κλείσω προς το παρόν το ζήτημα αυτό. Με μία επισήμανση. Είμαστε ελεύθεροι να χειριζόμαστε τις πληροφορίες μας, δίχως να ποντάρουμε στην αξία τους! Εξάλλου, σκοπός είναι η ίδια η πληροφορία, και όχι η δύναμη που θα δώσει σε όποιον την προβάλλει… Θα παραμείνουμε ένας τέτοιος πομπός πληροφοριών… Αφιλτράριστων, Χωρίς έγκριση ή απόρριψη από κανένα Ιερατείο…

Και για το τέλος,2 υστερόγραφα με ενδιαφέρον…

#1) Γιατί μία ολόκληρη έρευνα, κλάπηκε, δημοσιεύτηκε και απαξιώθηκε παραμένοντας σε κάποιο υπόγειο χωρίς να δωθεί καμία σημασία επάνω της;

#2) Πού Ιερουργούν Οι Αρχιερείς του Ιερατείου;

Stay Tuned!

ΔΙΑΒΑΣΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ
αντικείμενα στο σύμπαν
700 εκατομμύρια άγνωστα αντικείμενα στο σύμπαν ανακαλύφθηκαν από επιστήμονες!