ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΟΥ WEIRDO; ΓΙΝΕ FAN ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

Έρχεται το χαραγμα ; Όσα πρέπει να γνωρίζεις

Η σύγχρονη τεχνολογία έχει δημιουργήσει ένα νέο ηλεκτρονικό κόσμο που μας περιβάλλει όλους. Μέσα στην τελευταία εικοσαετία, η παρακολούθηση και οι τεχνολογίες βιομετρικής καταγραφής έχουν αναπτυχθεί αρκετά. Αυτή η πρόοδος στην ψηφιακή τεχνολογία έχει επιτρέψει στην κατασκευή συστημάτων αναγνώρισης που πλέον μπορούν να εντοπίσουν και να καταγράψουν σχεδόν κάθε ανθρώπινη αλληλεπίδραση και συναλλαγή. Έτσι πολλοί συνάνθρωποί μας που φοβούνται την απώλεια της ελευθερίας τους, αναρωτιούνται μήπως κάποια στιγμή μέσα από κάποια τέτοια τεχνολογία εμφανιστεί το περίφημο χaραγμα της ανθρωπότητας!

Τι είναι το χάραγμα και πόσο πιθανό είναι να το δούμε στις μέρες μας; Σε αυτό το σημείο να αναφέρουμε πως το εν λόγω άρθρο παρουσιάζει τις τεχνολογίες που αναπτύσσονται και έχουν συσχετιστεί ή θα συσχετιστούν στο μέλλον με το χάραγμα της αποκάλυψης. Χωρίς να παίρνει θέση σχετικά με το αν θα συμβεί ή όχι.

χαραγμα

Σκοπός του άρθρου είναι να παρέχει πληροφορίες και όχι να διαμορφώσει άποψη επί του θέματος ή να αποφασίσει αν κάτι τέτοιο είναι σίγουρο πως θα συμβεί, κυρίως γιατί ο κάθε ένας από εσάς πρέπει να διαμορφώνει τη δική του γνώμη σχετικά με το τι είναι αλήθεια και τι συνωμοσία, ανάλογα με τις πληροφορίες που δέχεται και οι οποίες δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να είναι μονόπλευρες.

Για αυτό, όσοι ενδιαφέρεστε ή ανησυχείτε για την πιθανότητα κάτι τέτοιο να γίνει πραγματικότητα, δείτε το βίντεο (διαβάστε το άρθρο) και αναζητήστε ακόμα περισσότερες πληροφορίες από όλες τις πιθανές πηγές. Σε αυτό το βίντεο – άρθρο δεν προβλέπουμε τι θα γίνει, απλά παρέχουμε τις πληροφορίες για τους πολλούς ανθρώπους που ενδιαφέρονται για το θέμα, και εσείς μπορείτε να κρατήσετε αυτές που σας ενδιαφέρουν. Πάμε λοιπόν στο περίφημο χάραγμα του θηρίου.

Το βασικό κείμενο που αναφέρει το «χάραγμα του θηρίου» είναι στην Αποκάλυψη 13:15-18. Υπάρχουν και άλλες αναφορές στην Αποκάλυψη όπως 14:9,11, 15:2, 16:2, 19:20 και 20:4. Το χάραγμα σύμφωνα με αυτές τις αναφορές θα λειτουργεί ως σφραγίδα για τους πιστούς του Αντίχριστου και του ψευδοπροφήτη (ο εκπρόσωπος του Αντίχριστου). Ο ψευδοπροφήτης (το δεύτερο κτήνος) είναι αυτός που επιβάλλει στους ανθρώπους να λαμβάνουν το χάραγμα. Το χάραγμα θα λαμβάνεται στη κυριολεξία στο χέρι ή στο μέτωπο και δεν είναι απλά μια κάρτα που θα φέρει κάποιος.

Διάφοροι ερμηνευτές της Αποκάλυψης έχουν διαφορετικές απόψεις σχετικά με την ακριβή φύση του χαράγματος. Εκτός από την άποψη του εμφυτεύματος (τσιπ) άλλες εικασίες περιλαμβάνουν μια κάρτα ταυτότητας, ένα μικροτσίπ, ένα barcode ως τατουάζ στο δέρμα ή απλώς ένα σημάδι που θα προσδιορίζει ότι κάποιος είναι πιστός στο βασίλειο του Αντίχριστου.

svg%3E

Είναι γεγονός πως σχεδόν όλες αυτές οι τεχνολογίες που καταγράφουν πληροφορίες για τις δραστηριότητές μας, ακόμα και τις ιατρικές, έχουν συσχετιστεί με το χαραγμα του θηρίου. Ποιές είναι αυτές οι τεχνολογίες και γιατί τρομάζουν τον κόσμο που τις βλέπει να εξαπλώνονται στην καθημερινότητά του;

Βλέπετε το χαραγμα έχει υπάρξει αντικείμενο αντιπαράθεσης για αρκετά χρόνια και μένει να αποδειχθεί στο μέλλον αν θα γίνει πραγματικότητα ή όχι. Θα είναι μία συμβολική κατάσταση, ή μία μικροσκοπική συσκευή; θα βρίσκεται πάνω μας ή θα εμφυτεύεται στο σώμα των ανθρώπων;

Σχεδόν όλες οι τεχνολογίες που συνδέθηκαν με το χαραγμα αφορούν την παρακολούθηση και την καταγραφή των δραστηριοτήτων του ανθρώπου. Είτε αυτές αφορούν καθημερινά πράγματα όπως όλες μας οι πληρωμές με ηλεκτρονικά μέσα όπως η κάρτα, είτε η ιατρική μας παρακολούθηση.

Βασικό επιχείρημα εκείνων που λένε πως δεν υπάρχει λόγος να υπάρξει τεχνολογία που θα φανεί ως χαραγμα, είναι το γεγονός πως διαθέτουμε ήδη συσκευές που καταγράφουν τα πάντα, όπως το κινητό μας τηλέφωνο που μας ακολουθεί ακόμα και στον ύπνο. Είναι γεγονός όμως πως την στιγμή που μιλάμε ήδη έχουν δημιουργηθεί γρήγορες, πανίσχυρες και πολύ μικρές συσκευές παρακολούθησης και καταγραφής. Αυτές οι συσκευές έχουν τρομάξει τον κόσμο που φοβάται πως μία από αυτές θα είναι τελικά το χάραγμα, χωρίς όμως κανείς να γνωρίζει αν υπάρχει καν αυτή η πιθανότητα.

Τα αποσπάσματα που αναφέρουν το χαραγμα περιέχουν ένα στοιχείο που πολλοί θεωρούν σημαντικό, και αυτό είναι πως το σημάδι θα μπαίνει στο δεξί χέρι ή στο μέτωπο. Ίσως μία συσκευή ή ένα σημάδι που δεν θα αφαιρείται,και θα χρησιμοποιείται για να μπορεί κάποιος να κάνει το οτιδήποτε, όπως για παράδειγμα να πουλάει ή να αγοράζει, να του επιτρέπεται ή να του απαγορεύεται η είσοδος κάπου και άλλα τέτοια παραδείγματα.

Στις μέρες μας ήδη οι καταναλωτές που προτιμούν κάρτα, πληρωμή με το κινητό ή το ρολόι τους, αφήνουν όλες τις πληροφορίες της συναλλαγής σε καθημερινό επίπεδο. Σιγά σιγά όλα θα γίνονται ψηφιακά και αρκετοί είναι εκείνοι που φοβούνται πως τα ψηφιακά νομίσματα θα υποχρεώσουν την ανθρωπότητα να δίνει όλες τις λεπτομέρειες για όσα κάνουμε στη ζωή μας. Άλλοι θεωρούν πως σε κάποια στιγμή θα εμφανιστεί μία συσκευή πληρωμής που θα αντικαταστήσει όσες υπάρχουν τώρα, και πως τότε θα είμαστε εγκλωβισμένοι πραγματικά.

Το χαραγμα: Τεχνολογία RFID και εμφυτεύματα μικροτσίπ.

Δεν θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για το χαραγμα χωρίς να αναφερθούμε στα τσιπ, τα εμφυτεύματα και την τεχνολογία RFID, που έχει ξεσηκώσει μεγάλες συζητήσεις γύρω από το ζήτημα αυτό.

Τα τσιπ τεχνολογίας RFID, από το Radio Frequency Identification (αναγνώριση ραδιοσυχνοτήτων) είναι στην ουσία μία τεχνολογία αυτόματης καταγραφής δεδομένων που περιέχει μοναδικούς κωδικούς αναγνώρισης που οι εξειδικευμένες συσκευές μπορούν να διαβάσουν από διαφορετικές αποστάσεις. Το μικροσκοπικό μέγεθος των τσιπ, που είναι περίπου σαν ένας κόκκος ρυζιού αλλά και η μεγάλη εφαρμογή τους στο πέρασμα των χρόνων έχουν ξεσηκώσει συζητήσεις σχετικά με το αν αυτά τα τσιπ είναι το χαραγμα.

svg%3E

Τέτοιου είδους μικροτσίπ εμφυτεύονται στα κατοικίδια ώστε να αναγνωρίζεται η ταυτότητά τους, και σε πολλά κράτη η ύπαρξή τους είναι υποχρεωτική και όχι εθελοντική. Έτσι πολλοί φοβούνται πως αυτή η χρήση θα περάσει και στους ανθρώπους υποχρεωτικά κάποια στιγμή στο μέλλον, αν και τώρα κάτι τέτοιο δεν φαίνεται πιθανό. Περισσότερα για το τσιπάρισμα μπορείτε να παρακολουθήσετε στο βίντεο που θα εμφανιστεί τώρα στις οθόνες σας.

Ένα τέτοιο εμφύτευμα θα μπορούσε σύμφωνα με την θεωρία συνωμοσίας να χρησιμεύσει ως μέσο αναγνώρισης, ως μία ταυτότητα που θα επιτρέπει στον άνθρωπο να μπορεί να κινείται στον τεχνολογικά εγκλωβισμένο κόσμο του μέλλοντος και υπάρχει ο φόβος πως θα μπορούσε να ενσωματωθεί και για λόγους καταγραφής της υγείας του ανθρώπου.

Έξυπνα τσιπ για το χαραγμα και ανέπαφες πληρωμές

Οι ανέπαφες πληρωμές έχουν ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στις αποτελεσματικές και χωρίς κόστος μεθόδους πληρωμών. Αυτές οι πληρωμές είναι ήδη διαθέσιμες σε πάρα πολλά κράτη.

Οι υπηρεσίες ανέπαφης πληρωμής παρέχουν συσκευές που χρησιμοποιούν εκλεπτυσμένη τεχνολογία μικροτσίπ η οποία επιτρέπει στους χρήστες να πραγματοποιήσουν συναλλαγές με ένα πέρασμα της κάρτας στον αέρα.

svg%3E

Σε αντίθεση με την τεχνολογία RFID αυτά τα τσιπ περιέχουν σήμα που ενσωματώνεται στο πλαστικό. Οι πιο εξελιγμένες τεχνολογίες ενσωματώνουν ένα μικροεπεξεργαστή και μνήμη για ασφαλή αποθήκευση όλων των πληροφοριών και των συναλλαγών. Έτσι πολλοί άνθρωποι μετά την ανάπτυξη τέτοιας τεχνολογίας θεωρούν πως μελλοντικά το σινιάλο για τις πληρωμές δεν θα γίνεται στον αέρα από μία κάρτα, αλλά από το ίδιο μας το χέρι, αφού πιστεύουν πως η τεχνολογία αυτή θα ενσωματωθεί μέσα μας.

Το χαραγμα έρχεται με κωδικούς QR;

Η τεχνολογία QR που υπάρχει εδώ και χρόνια έχει θεωρηθεί από πολλούς ώς το χαραγμα, που θα τοποθετηθεί ως τατού στο σώμα των ανθρώπων προκειμένου να ελέγχονται. Παρά το περάσμα των χρόνων όμως, κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει ακόμα.

Οι κωδικοί QR είναι δισδιάστατες γραφικές απεικονίσεις που διαβάζονται από συσκευές και αποτελούνται από μαύρες κάθετες γραμμές μέσα σε ένα τετράγωνο ή άσπρο φόντο. Οι κωδικοί QR μοιάζουν με τα παλιά barcode, όμως περιέχουν πολλές περισσότερες πληροφορίες. Οι κωδικοί QR πλέον βρίσκονται παντού τριγύρω και ενώνουν το φυσικό κόσμο με τον ψηφιακό, αφού αν σκανάρεις ένα κωδικό με το κινητό σου, μπορείς να βρεις πληροφορίες για τα πάντα, από μενού στο εστιατόριο, τιμές σε μία ιστοσελίδα ή οτιδήποτε άλλο.

svg%3E

Η τεχνολογία QR υπάρχει από την δεκαετία του 90, όπως τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιείται παντού, και έτσι αρκετοί είναι εκείνοι που φοβούνται πως σύντομα θα χρησιμοποιηθούν τέτοιοι κωδικοί ως τατού που θα επέτρεπαν τον έλεγχο αλλά και τον διαχωρισμό των ανθρώπων. Έτσι η τεχνολογία αυτή συνδέεται με το χάραγμα, και ήδη η πιθανότητα υπάρχει, σπέρνοντας ανασφάλεια σε όσους ασχολούνται με το ζήτημα.

Έξυπνες συσκευές και wearables φέρνουν το χαραγμα πιο κοντά;

Οι εφαρμογές των έξυπνων συσκευών μας και η τεχνολογία NFC, από το near field communications έχουν μεταμορφώσει την διαδικτυακή δραστηριότητά μας. Αυτή η δραστηριότητα μέσα από τις πληρωμές και τις έξυπνες συσκευές επιτρέπει τον διαχωρισμό και την παρακολούθηση των ανθρώπων χωρίς κόπο.

Το γεγονός αυτό αποτελεί επιχείρημα σε όσους θεωρούν πως δεν χρειάζεται να δεχθεί κάποιος το χάραγμα ώστε να ελέγχεται από παντού και για τα πάντα, αφού εμείς με την δική μας θέληση παρέχουμε όσες πληροφορίες χρειάζονται για κάθε πτυχή της καθημερινότητάς μας. Σύμφωνα με αυτή την οπτική το χάραγμα ίσως είναι ήδη εδώ αλλά δεν αποτελεί ένα μόνο σημάδι ή μία μικροσκοπική συσκευή, αλλά το σύνολο του ψηφιακού κόσμου που σιγά σιγά χτίζεται και αντικαθιστά την φυσική πραγματικότητα.

svg%3E

Βέβαια το στοιχείο που αναπτύσσει αυτές τις θεωρίες και τις εδραιώνει στις συνειδήσεις του κόσμου, είναι ο λογικός φόβος για το διαφορετικό, η ανησυχία για ένα κόσμο που αλλάζει και αφήνει όσα γνωρίζαμε πίσω για τα καλά. Αυτό συνέβαινε σε κάθε κομβική φάση της ανθρωπότητας, και άλλες φορές οι φόβοι επιβεβαιώνονται, άλλες φορές παραμένουν ως θεωρίες στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

Κάπως έτσι, στα πρόθυρα της 4ης βιομηχανικής ή ψηφιακής επανάστασης, το χάραγμα φαίνεται σε πολλούς ως το τελικό βήμα για την υποδούλωση της ανθρωπότητας. Αυτό που δεν γνωρίζουμε, είναι αν θα συμβεί στα αλήθεια η όχι.Αυτή είναι μία απάντηση που μπορεί να δώσει μόνο ο χρόνος και όσα θα γίνουν, ή θα επιτρέψουμε εμείς ως άνθρωποι να γίνουν στο μέλλον, που η αλήθεια είναι πως δεν φαντάζει και πολύ αισιόδοξο. Είναι όμως στο χέρι μας, να τα αλλάξουμε όλα προς μία καλύτερη και πιο ανθρώπινη πραγματικότητα. Αρκεί να μην αφήνουμε τον φόβο να κυριεύσει την σκέψη και τελικά τις ίδιες τις ζωές μας..

ΔΙΑΒΑΣΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ
Chern
τσερνoμπιλ : 7 ανατριχιαστικα γεγονότα στο Πριπιάτ