ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΟΥ WEIRDO; ΓΙΝΕ FAN ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

Viridis genii : Η «Πράσινη» Οντότητα των Φυτών

Η Συνεύρεση των ανθρώπων με τα πνεύματα είναι μία πρακτική που φαίνεται να επιδιώκεται από τις απαρχές της ανθρώπινης ιστορίας. Οι Αποκρυφιστές, οι Σαμάνοι, τα διάμεσα αλλά και αρκετοί ακόμη άνθρωποι που εξασκούν τις «μαγικές» τέχνες ζητούσαν συχνά την «βοήθεια» κάποιου πνεύματος για την επίτευξη της υπερβατικής τους εργασίας. Αυτή η πρακτική συνεχίζεται ακόμα και στις ημέρες μας, ανάμεσα στους διαφορετικούς πολιτισμούς. Αν και η μορφή της κάθε «επικοινωνίας» έχει άπειρες μορφές, εξακολουθεί να υπάρχει και να εξελίσσεται γύρω μας και να συσχετίζει κάποια Οντότητα με την ανθρώπινη εξέλιξη.

Για εκείνον που εξασκείται με την Βοτανική Μαγεία, η επαφή με την διάννοια των φυτών αποκτά την ίδια σημασία όπως για τον Αποκρυφιστή η επαφή με ένα θεικό πνεύμα. Τα δίάμεσα αρκετά συχνά επιθυμούσαν την επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων και των πνευμάτων των Φυτών. Οι Φυσιολάτρες ερευνητές και οι Σαμάνοι Ayahuasca έχουν γίνει το «ιερό δισκοπότηρο» για εκείνους που επιθυμούν να έρθουν σε επαφή με το πνεύμα των φυτών. Ο Αριθμός των επισκέψεων στις ζούγκλες αλλά και των άρθρων όπως αυτό που αναλύουν το ζήτημα έχουν αυξηθεί δραματικά, αποδεικνύοντας πως η επιθυμία αυτής της επαφής έχει μεγιστοποιηθεί.

Ο Φυσιολάτρης Μάγος θεραπευτής αναζητά την επαφή αυτή με ένα ζωντανό άγριο πνεύμα των φυτών, που διαθέτει μία διάννοια που παραμένει ένα μυστήριο για τον άνθρωπο. Ένα μυστήριο που αν ερμηνευτεί σωστά όμως μπορεί να παρέχει τα δώρα της θεραπείας, της υπερβατικότητας και της πνευματικής διάγειας, καθώς της παροχής σκοτεινότερων αναγκών και δύναμεων.

Τα Genius Loci και ο Βιοτοπικός Ανιμισμός

Μέσα από αυτές τις πρακτικές επικοινωνίας με τα πνεύματα της φύσης εγείρεται το ζήτημα του Βιοτοπικού Ανιμισμού, που επιχειρεί την αμεσότερη επαφή του ανθρώπου με τον ευρύτερο φυσικό εαυτό του μέσα από την περιοχή που βρίσκεται και ζει την καθημερινότητά του. Μία θεμελιώδης έννοια του Βιοτοπικού Ανιμισμού είναι εκείνη του genius loci, του πνεύματος μίας τοποθεσίας, μίας διάννοιας που αποτελείται από ολόκληρη την περιφέρεια μίας τοποθεσίας. Καθώς το ανθρώπινο σώμα αποτελείται από χλωρίδα,πανίδα μα και αναρίθμητα κύτταρα με το κάθε ένα να λειτουργεί σε συνδυασμό με το άλλο, τότε ίσως και ολόκληρα οικοσυστήματα να ζουν ως οντότητες αποτελούμενες από μεγαλύτερα ευφυή «σώματα» διαφόρων ειδών

Το Genius Loci είναι το πνεύμα της περιοχής ή η ζωή της ίδιας της τοποθεσίας. Η Διάννοιά του αποτελείται από την Συλλογική Ψυχή και το Συλλογικό Ασυνείδητο όλων όσων εμπεριέχονται μέσα στην ευρύτερη περιοχή, και ενδυναμώνει ή αποδυναμώνει (ανάλογα με τα ενεργειακά ρεύματα της τοποθεσίας) εκείνους που την κατοικούν. Κάθε άνθρωπος, φυτό, μικρόβιο, και γενικότερα κάθε οντότητα που βρίσκεται σε ένα genius loci ενσωματώνεται στο ενεργειακό του αποτύπωμα και επηρεάζεται αμέσως ή εμμέσως από αυτό. Με την πρακτική του Βιοτοπικού Ανιμισμού, ο άνθρωπος επιχειρεί να ανακαλύψει την πνευματική ολότητα μέσα στον ευρύτερο εαυτό, στην περιοχή που τον «ενεργοποιεί» δουλεύοντας παράλληλα μαζί της.

Viridis genii : Η «Πράσινη» οντότητα των Φυτών

Ποιό είναι όμως το πνεύμα των φυτών με το οποίο επιθυμούν να επικοινωνήσουν όσοι ασχολούνται με την φυσιολατρική πνευματική εργασία; Η οντότητα αυτή  αυτό ονομάζεται viridis genii  και η μετάφραση της Λατινικής ονομασίας του σημαίνει το «Πράσινο πνεύμα» που βρίσκεται εκεί ως η συλλογική αυτόνομη δύναμη που ζωντανεύει την φύση στην περιοχή που βρίσκεται, η ψυχή του δάσους, του βάλτου, και όλων των δασικών περιοχών που βρίσκονται μέσα σε ένα genius loci. Κάθε δέντρο, φυτό, κλαρί ή γρασίδι που ευδοκιμεί μέσα στα πλαίσια αυτής της περιοχής εργάζεται και συνυπάρχει συλλογικά με την ευρύτερη διάννοια της ψυχής του Viridis Genii, που είναι σοφότερο από κάθε τι μέσα στην περιοχή.

Δεν υπάρχει Βοτανιστής, αλχημιστής ή και επιστήμονας που δεν έχει ατενίσει την τεράστια διάννοια και Σοφία που υπάρχει σε αυτό το πνεύμα. Αν και αποκαλείται και είναι γνωστό και με άλλες ονομασίες, για παράδειγμα μορφογενετικά πεδία, και η δύναμή του αποδίδεται σε κάποια Παγανιστική Θεότητα, οι ιδιότητές του παραμένουν μεγαλειώδεις. Αυτό που είναι σημαντικό να γνωρίζει όμως οποιοσδήποτε επιθυμεί να έρθει σε επαφή μαζί του είναι η επαφή με τα πνεύματα των φυτών. Από μία ανιμιστική οπτική συσχετίζουμε αυτή την ευρύτερη Οντότητα που ονομάζεται Viridis Genii με κάποιο άτομο, όχι άνθρωπο, αλλά κάποια άλλη ίσως θεική  Οντότητα. Δεν προσδίδουμε μία ανθρωποκεντρική ταυτότητα στην πράσινη Οντότητα των φυτών, αλλά κατανοούμε αν έχουμε αποκτήσει μία έστω και ελάχιστα ανεπτυγμένη συνειδητότητα, την εσωτερική φύση του Συλλογικού πνεύματος της Φύσης.

Η Οντότητα Viridis Genii είναι διαφορετική από όλες τις άλλες. Οι Βοτανιστές του Παγανισμού και άλλων παραδόσεων αλλα και οι Σαμάνοι Μάγοι – Θεραπευτές προέρχονται από πολλές διαφορετικές κοσμοθεωρίες και αντιλήψεις του Πνευματικού και Φυσικού κόσμου, και έτσι ερμηνέυουν αλλά και σχετίζονται με διαφορετικό τρόπο ο κάθε ένας με το Viridis Genii. Έτσι και η πράσινη Οντότητα έχει διαφορετικούς τρόπους για να σχετίζεται με τον κάθε ερευνητής της Φύσης και των εκάστοτε Genius Loci.

Μέσα από αυτή την επαφή με την  Οντότητα του Viridis Genii επιστρέφουμε στις μαγικές επιθυμίες του ανθρώπου που αποζητά την επαφή με τα υπερβατικά πνεύματα, θεωρώντας τα σημαντικά στοχεία για την οποιαδήποτε πνευματική ανέλιξη. Πως συναντάμε όμως μία τέτοια Οντότητα; Πως επιζητούμε την επαφή μαζί της; Τα «μονοπάτια» για την επίτευξη μίας τέτοιας επικοινωνίας είναι πολλά και προέρχονται από διάφορες παραδόσεις και πρακτικές. Όποιο δρόμο και αν ακολουθήσει κάποιος όμως θα πρέπει να μπορέσει να αποδεχθεί την διάννοια του Viridis Genii και μέσα από αυτή την αποδοχή θα κάνει το πρώτο βήμα για την επαφή μαζί του. Το επόμενο βήμα ξεκλειδώνει μέσα από την οπτική του εκάστοτε ερευνητή.

Το Viridis Genii ως Οντότητα είναι πολύ μεγαλύτερη από όσο μπορούμε να φανταστούμε, και το πιθανότερο είναι πως ενυπάρχουμε ήδη μέσα της, αφού οτιδήποτε βρίσκεται μέσα στην ευρύτερη περιοχή εντάσσεται στην συλλογική του διάννοια. Κατανοώντας πως βρίσκεται παντού τριγύρω, αλλά και σεβόμενοι την θεική του υπόσταση  το προσεγγίζουμε με τον απαιτούμενο σεβασμό, ανεξάρτητα από την υπερβατική τεχνική που θα επιλέξουμε για να επιτύχουμε την επικοινωνία μαζί του. Γιατί μπορεί να μας αποκαλύψει την πραγματική ταυτότητα του Genius Loci στο οποίο υπάγεται, φέρνοντάς μας αντιμέτωπους όχι μόνο με την ζωτική και θετική πλευρά της περιοχής, αλλά και με τα σκοτεινά αρνητικά μυστικά της…

ΔΙΑΒΑΣΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ
papas
Πάπας Φραγκίσκος: σκλάβες του σεξ για τους Ιερείς οι μοναχές στο Βατικανό