ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΟΥ WEIRDO; ΓΙΝΕ FAN ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

Ποιές ήταν οι μεγαλύτερες ανεξήγητες απάτες στην ιστορία;

Μερικά από τα μεγαλύτερα Hoaxes στην ιστορία ξεκίνησαν από ένα μικρό ψεμματάκι. Και ειδικότερα ο χώρος του ανεξήγητου και του παραφυσικού είναι γεμάτος από τέτοιες απάτες που προήλθαν από την ανάγκη του κόσμου να πιστέψει στο απίθανο και το παράξενο. Έτσι σε αυτό το άρθρο θα δούμε 5 από τις μεγαλύτερες παραφυσικές απάτες στην ιστορία της ανθρωπότητας!!

Οι αδελφές Fox

Την νύχτα της 31ης Μαρτίου του 1848 η 14χρονη Maggie Fox και η 11χρονη αδελφή της Kate ανέφεραν ένα πολύ παράξενο περιστατικό που συνέβη στο δωμάτιό τους. Τα δύο κορίτσια κάθε φορά που πήγαιναν για ύπνο άκουγαν ένα παράξενο χτύπο μέσα από τους τοίχους. Το πιο παράδοξο ήταν το γεγονός πως οι χτύποι απαντούσαν κατά κάποιο τρόπο στις ερωτήσεις τους. Ο θρύλος λέει πως τα κορίτσια ρώτησαν το το πνεύμα αν ειναι τραυματισμένο και του είπαν να χτυπήσει τρεις φορές και εκείνο αποκρίθηκε. Σε μία εποχή όπου ο Πνευματισμός ήταν μία σχεδόν καθημερινή ενασχόληση, τα νέα εξαπλώθηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες και κάπως έτσι οι Fox μεγαλώνοντας ξεκίνησαν να οργανώνουν μεγάλες Σεάνς στις οποίες λέγεται πως επικοινωνούσαν με τα πνεύματα του άλλου κόσμου. Σε αυτές τις συνεδρίες ακούγονταν οι περίφημοι κρότοι, ενώ δεν έλειπαν και τα κρυφά μηνύματα που εμφανίζονταν ξαφνικά σε κενές κάρτες. Αρκετά χρονια αργότερα βέβαια η Maggie Fox παραδέχτηκε ανοιχτά την απάτη που έστηνε με την αδερφή της, και ανέφερε πως είχαν αναπτύξει τρόπο ώστε να προκαλούν τους χτύπους με τα πόδια τους μαζί με τα υπόλοιπα τεχνάσματα για να φαίνονται αληθινές οι επισκέψεις των “πνευμάτων”

Amityville Horror

Η πραγματικότητα σχετικά με το τι συνέβη πραγματικά στο χωριό Amityville της Νέας Υόρκης το φθινόπωρο του 1974 είναι ίσως πιο αποκρουστική και από τις παραφυσικές ιστορίες που έκαναν διάσημη την ταινία.Ο 23Χρονος Ronald Defeo πυροβόλησε με χαρακτηριστική ψυχραιμία τους δύο γονείς και τα τέσσερα νεότερα αδέρφια του στα κρεβάτια τους. Λίγο αργότερα ομολόγησε στην ανάκριση της αστυνομίας λέγοντας πως “τον διέταξαν οι φωνές που υπήρχαν στο σπίτι να δολοφονήσει ολόκληρη την οικογένειά του”! Ένα χρόνο μετά τις δολοφονίες η Οικογένεια Lutz που αποτελούταν από τον George, την Cathy και τα τρία μικρά παιδιά τους, μετακόμισαν σε ένα σπίτι όπου είχε επίσης σφαγιαστεί μία οικογένεια. Όπως ήταν λογικό για να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο κάλεσαν ένα παπά για να εξορκίσει τον χώρο και εκείνος ανέφερε πως μία απόκοσμη φωνή τον έδιωχνε από το σπίτι. Η οικογένεια αναγκάστηκε να περάσει ένα ολόκληρο μήνα στο σπίτι Amityville όπου βίωσε ανεξήγητα φαινόμενα που σχετίζονταν σύμφωνα με τους Lutz με τα πνεύματα του σπιτιού. Έπειτα από τα γεγονότα η οικογένεια έφυγε και μετακόμισε στην Καλιφόρνια όπου και συνεργάστηκε με τον συγγραφέα που έγραψε το Best Seller “Anmityville” Horror που αργότερα μετατράπηκε σε αρκετές ταινίες και βιβλία. Η απάτη σε αυτή την υπόθεση πηγάζει από τον δικηγόρο του Δολοφόνου DeFeo που δήλωσε πως η οικογένεια Lutz επινόησε όλη την ιστορία. Φυσικά από τότε όποιος έχει ζήσει στο σπίτι δεν έχει αναφέρει κάποια παραφυσική δραστηριότητα.

Το τέρας του Λοχ Νες

Ο Θρύλος που συνοδεύει το περίφημο τέρας του Λοχ νες διατηρειται στην Σκοτία για πάνω από 1.500 χρόνια. Μάλιστα υπάρχει χαραγμένη η μορφή του σε κάποιους αρχαίους λίθους κοντά στην λίμνη νότια του Inverness! Όμως το κυνήγι της “Nessie”, του περίφημου τέρατος, έφτασε στο πικ του κατά την διάρκεια της δεκαετίας του 1930 όταν μία αναφορά σε εφημερίδα υποστήριξε πως ένα τεράστιο ζώο αναδύθηκε στην επιφάνεια της λίμνης και προέτρεψε έτσι χιλιάδες τουρίστες που κατέκλυσαν την περιοχή μήπως και δουν την Νέσι από κοντά.Η πιο διάσημη φωτογραφική απόδειξη του τέρατος του Λοχ Νες είναι μία θολή εικόνα του 1934 που είναι γνωστή ως η “φωτογραφία του Χειρούργου”.

Αυτή η εικόνα που υποτιθεται πως τράβηξε ο αξιοσέβαστος γιατρός R. Kenneth Wilson απεικονίζει το σκιερό προφιλ ενός πλάσματος, με τον λαιμό και το κεφάλι του να προεξέχουν από το νερό!! Αυτή η φωτογραφία λειτουργούσε για χρόνια ως απόδειξη για την ύπαρξη του πλάσματος από την ημέρα της κυκλοφορίας της και μέχρι το 1994, όπου κάποιες αποκαλύψεις έφεραν στο φως την αλήθεια σχετικά με την “φωτογραφία του Χειρούργου”. Το τέρας του Λοχ νες αποδείχθηκε πως δεν ήταν τίποτε άλλο παρά ένα σκαρίφημα που χτίστηκε πάνω από ένα παιχνίδι υποβρύχιο με σκοπό να πραγματοποιηθεί μία φάρσα από τον Κυνηγό Marmaduke Werherell. Ο Κυνηγός ήθελε να εκδικηθεί την εφημερίδα που τον είχε προσλάβει το 1933 για να ανακαλύψει το τέρας και τον εξεφτέλισε δημόσια όταν θεώρησε πως κάποιες πατημασιές ιπποπόταμου ήταν αποτυπώματα της Nessie.

Κατά τύχη Χρονοταξιδιώτης

Μία νύχτα του 1950 εμφανίστηκε μία παράξενη φιγούρα στα μέσα του δρόμου στην περίφημη Times Square της Νέας υόρκης. Ο Άντρας φορούσε ένα ψηλό μεταξένιο καπέλο, ένα στενό παλτό και γιλέκο. Οι μάρτυρες ανέφεραν πως ο άντρας έδειχνε μπερδεμένος και κοιτούσε τριγύρω λες και ποτέ δεν είχε δει αυτοκίνητο ή φανάρια στη ζωή του. Και μέσα σε μερικές στιγμές βρέθηκε μπροστά σε ένα ταξί που τον σκότωσε ακαριαία. Όταν η αστυνομία έψαξε τις τσέπες του παράξενου άνδρα ανακάλυψαν χαρτονομίσματα του 19ου Αιώνα και μία επαγγελματική κάρτα με το όνομα Rudolph Fentz. Όταν αναζήτησε τα στοιχεία η αστυνομία ανακάλυψε μία γριά γυναίκα που επιβεβαίωσε πως ο Rudolph Fentz ήταν ο πατριός της που είχε χαθεί μυστηριωδώς το 1876. Αυτή η ιστορία έγινε γνωστή ως ο “κατα τύχη χρονοταξιδιώτης” και για δεκαετίες όσοι λατρεύουν το ανεξήγητο και την παραψυχολογία ανέφεραν πως η περίπτωση αυτή ήταν απόδειξη πως το ταξίδι στο χρόνο είναι εφικτό! Όμως η ιστορία αυτή προέρχεται από ένα διήγημα που δημοσιεύτηκε το 1951 από τον Συγγραφέα επιστημονικής φαντασίας Jack Finney και αναδημοσιεύτηκε σε ένα περιοδικό παραψυχολογίας ως γεγονός. Έπειτα όπως όλοι οι αστικοί θρύλοι έτσι και αυτός έγινε πιστευτός από χιλιάδες ανθρώπους.

Ο Γίγαντας του Κάρντιφ!

Ο Γίγαντας του Κάρντιφ που είναι το 3μετρο άγαλμα ενός πετρωμένου Γίγαντα είναι γνωστός ως η “μεγαλύτερη φάρσα” της αμερικής. Ο Τζορτζ Χαλ, άνθρωπος πλούσιος, πλακατζής και μάλλον αμφισβητίας περί τα θρησκευτικά, αφού παραβρέθηκε σε ένα θρησκευτικό κήρυγμα είδε με έκπληξη ότι το αφελές ακροατήριο πίστευε χωρίς δεύτερη σκέψη τα περί γιγάντων, το ύψος των οποίων ο πάστορας καθόριζε αυθαιρέτως στα τρία μέτρα και τριάντα εκατοστά.

Λίγο μετά πήγε σ’ ένα λατομείο μ’ ένα φορτηγό, αγόρασε έναν όγκο από συμπαγή γύψο, τον πήγε σε μια αποθήκη, κάλεσε ένα μαθητευόμενο γλύπτη και ένα μαρμαρά και του ζήτησε να φτιάξει ένα γυμνό γίγαντα» που Σε τέσσερις μήνες ήταν έτοιμος. Ο Χαλ τον συσκεύασε σε ένα κιβώτιο και τον πήγε πρώτα με τρένο κι έπειτα με άμαξα στο αγρόκτημα ενός ξαδέρφου του, στο χωριό Κάρντιφ στην κοιλάδα Ονοτάγκα. Τον έθαψαν σε ενάμισι μέτρο βάθος και φύτεψαν τριφύλλι από πάνω. Έξι μήνες αργότερα, ο ξάδερφος ιδιοκτήτης πήγε στο συγκεκριμένο μέρος δυο πηγαδοποιούς και τους έδωσε παραγγελία να του ανοίξουν ένα πηγάδι. Κάτω από τα τριφύλλια αποκαλύφθηκε πολύ γρήγορα ο γύψινος γίγαντας. Αυτή η ανασκαφή δημιούργησε ένα πανικό στην Νέα Υόρκη και χιλιάδες ανθρώπων πλήρωναν για να δουν τον Μαρμαρωμένο Γίγαντα. Όταν μάλιστα ήρθαν οι επιστήμονες να εξετάσουν το γίγαντα, ο Τζορτζ Χαλ πίστεψε ότι η φάρσα είχε τελειώσει. Ήταν όμως τόσο μεγάλη η πεποίθηση του κόσμου ότι ο γίγαντας είχε έρθει από τους βιβλικούς χρόνους, που δύο διάσημοι καθηγητές του Γέιλ, ο Όθνιελ Μαρς (ειδικός σε απολιθώματα) και ο χημικός Μπέντζαμιν Σίρλιμαν, γνωμάτευσαν ότι επρόκειτο για κανονικό απο-λιθωμένο γίγαντα.  Αρκετοί αναφέρουν πως με εισιτήριο 50 σεντς, ο ιδιοκτήτης του χωραφιού κέρδισε περίπου 30.000 δολλάρια από την μεγαλύτερη παραφυσική φάρσα, ένα ποσό που ήταν μία περιουσία για εκείνη την εποχή.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ
άγιο δισκοπότηρο
άγιο δισκοπότηρο: Που βρίσκεται το πιο ιερό κειμήλιο;